Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
20 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування люмінісцентного методу для аналізу якості тропічних та субтропічних фруктів(2020) Мельник, Оксана Петрівна; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаДля контролю стану свіжості, ознак псування і підмороження фруктів використано люмінесцентний метод аналізу, який грунтується на властивості багатьох органічних сполук світитися в ультрафіолетових променях характерним випромінюванням, яке достатньо точно ідентифікує досліджувану речовину та дозволяє виявити початкову стадію псування (гниття). За результатами експериментальних досліджень показана ефективність використання люмінесцентного експрес-методу аналізу для визначення початкових стадій мікробіологічного ураження фруктів.Документ Сучасний стан розвитку органічного виробництва в Україні(2020) Мельник, Оксана Петрівна; Кійко, Вікторія Вікторівна; Янчик, Марія ВолодимирівнаРозглянуто принципи органічного виробництва, організації , що займаються розвитком органічного руху в Україні. Описано основні кроки сертифікації виробництва органічної продукції.Документ Cтан води в розчинах біополімерів(2020) Мельник, Оксана Петрівна; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаБіополімери – високомолекулярні сполуки, широко розповсюджені у природі, мають різне походження, хімічний склад і властивості. Інформацію про стан та роль води у складі біополімерів на молекулярному рівні отримано за результатами проведених досліджень методами ІЧ-, ЯМР-спектроскопії та рентгенофазового аналізу. Встановлено, що внаслідок руйнування структури макромолекули полісахаридів при підвищених теипературах, вуглеводневі ланцюги набувають збиткової енергії і проявляють підвищену адсорбційну активність у міжмолекулярних взаємодіях.Документ Дослідження вмісту вітамінного комплексу соняшникової олії за різних умов зберігання(2017) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Мельник, Оксана Петрівна; Полонська, Тетяна АнатоліївнаЯкість олій визначається характером і інтенсивністю окиснювальних процесів, що відбуваються під дією зовнішніх факторів. Одним зі наслідків автоокиснення олій є втрата їх вітамінної активності у результаті руйнування вітамінів продуктами окиснення. При цьому руйнування токоферолу, який виступає біоантиоксидантом, знижує стійкість харчових олій під час зберігання. The quality of the oil is determined by the nature and intensity of the oxidation processes occurring under the influence of external factors. One of the consequences of auto-oxidation of oils is the loss of their vitamin activity as a result of the destruction of vitamins by products of oxidation. At the same time, the destruction of tocopherol, which acts as bioantioxidant, reduces the stability of edible oils during storage.Документ Тиксотропія водних розчинів полісахаридів(2014) Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Оксана Петрівна; Точкова, Оксана ВасилівнаБільшість технологічних процесів переробки сировинних компонентів та виготовлення харчових продуктів відбувається у полідисперсних водних розчинах зі складною молекулярною структурою, в яких при зміні технологічних режимів спостерігаються структурні перетворення макромолекул харчових компонентів до встановлення відповідних рівноваг. Особливо це може проявлятися при використанні біологічно-активних добавок та інгредієнтів полісахаридної природи, що впливають на структурно-механічні характеристики харчових систем. Most of the technological processes of processing of raw materials and production of food occurs in polydisperse aqueous solutions with a complex molecular structure, which when changing technological regimes observed structural changes of macromolecules food components to establish the appropriate balance. Especially it can be shown by using biologically active additives and ingredients polysaccharide nature, affecting the structural and mechanical properties of food systems.Документ Технологічні властивості порошку з топінамбуру(2014) Мельник, Оксана Петрівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Гавриш, Андрій ВолодимировичВ раціоні сучасної людини питомий обсяг посідають кисломолочні продукти, особливо йогурти, десерти, сиркові маси тощо. Ринок кисломолочних продуктів з наповнювачами та харчовими добавками розширюється більшою мірою за рахунок використання зарубіжних харчових добавок, в тому числі синтетичного походження. Тому на перший план виступають продукти даної групи, які містять натуральні інгредієнти та структуроутворювачі: плодово-ягідну та овочеву сировину, натуральні барвники та ароматизатори, структуроутворювачі рослинного походження. In the diet of modern man specific volume occupied by dairy products, especially yoghurts, desserts, cheese mass and so on. The market of dairy products excipients and food additives expands more due use of foreign food additives, including synthetic origin. Therefore, the foreground of this group of products that contain and structure-natural ingredients: fruit and berry and vegetable raw materials, natural colors and flavors, structure-plant origin.Документ Дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників йогуртів з використанням порошку топінамбура(2014) Морозова, Ната Бадріївна; Мельник, Оксана ПетрівнаРозроблена модель продукту на основі йогурту з порошком топінамбура відноситься до групи продуктів підвищеної біологічної цінності і може бути використана при виробництві кисломолочних напоїв на молокопереробних підприємствах. Використання порошку топінамбура не потребує значних змін в традиційній технології йогурту і, відповідно, в допоміжному обладнанні та площах, що забезпечує певний економічний ефект. The model developed product based on yoghurt powder artichoke belongs to the products of high biological value and can be used in the manufacture of fermented milk drinks on the milk business. Use artichoke powder does not require significant changes in traditional technologies and yogurt, respectively, auxiliary equipment and areas, providing an economic benefit.Документ Дослідження споживних властивостей пряникових виробів з використанням полісахаридів(2014) Гаращенко, Наталія; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Мельник, Оксана ПетрівнаВ роботі проведено реологічні дослідження тіста та пряникових виробів за науково обґрунтованих комбінацій полісахаридів, що формують споживні властивості готової продукції. Розраховано в’язкісні і міцнісні параметри модельних та тістових систем. In work conducted rheological studies of dough and gingerbread products for scientifically valid combinations of polysaccharides forming consumer properties of finished products. Calculated viscosity and strength parameters of the model and dough systems.Документ Визначення вмісту важких металів у олійно-жирових продуктах за допомогою аналізатора «М–ХА 1000-5»(2014) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Галімова, Валентина Михайлівна; Суровцев, І. В.; Галімов, С. К.Розглянуто визначення важких металів в олійно-жирових продуктах за допомогою аналізатора «М – ХА1000-5», принцип дії якого засновано на електрохімічному методі інверсійної хронопотенціометрії. Definition of heavy metals in the oil and fat products using the analyzer "M – ХA 1000-5", the principle of which is based on electrochemical stripping chronopotentiometry method.Документ Застосування ІЧ-спектроскопії ближньоного діапазону з Фур’є перетворенням для вхідного/вихідного і оперативного (on-line) контролю якості продукції у харчовій промисловості(2013) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаРозглянуто застосування методу інфрачервоної спектроскопії для дослідження вмісту жирів, білків, води та солей у широкій групі харчових продуктів.