Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Тиксотропія водних розчинів полісахаридів(2014) Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Оксана Петрівна; Точкова, Оксана ВасилівнаБільшість технологічних процесів переробки сировинних компонентів та виготовлення харчових продуктів відбувається у полідисперсних водних розчинах зі складною молекулярною структурою, в яких при зміні технологічних режимів спостерігаються структурні перетворення макромолекул харчових компонентів до встановлення відповідних рівноваг. Особливо це може проявлятися при використанні біологічно-активних добавок та інгредієнтів полісахаридної природи, що впливають на структурно-механічні характеристики харчових систем. Most of the technological processes of processing of raw materials and production of food occurs in polydisperse aqueous solutions with a complex molecular structure, which when changing technological regimes observed structural changes of macromolecules food components to establish the appropriate balance. Especially it can be shown by using biologically active additives and ingredients polysaccharide nature, affecting the structural and mechanical properties of food systems.Документ Дослідження процесу адсорбції полісахаридів харчових продуктів глинистими мінералами(2012) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Точкова, Оксана ВасилівнаПроведено дослідження очищення фруктових соків глинистим мінералом глауконітом в діапазоні температур 20-800С. На прикладі яблучного соку визначено оптимальну температуру у процесах адсорбційного очищення яблучного соку, що становить 740С. A study of fruit juice cleansing clay mineral glauconite in the temperature range 20-800С. For example apple juice determined optimum temperature in the process of adsorption purification of apple juice, which is 740С.Документ Гідроколоїди: функціональні властивості і шляхи застосування(2008) Мельник, Оксана Петрівна; Точкова, Оксана Василівна; Манк, Валерій ВеніаміновичПроведено аналіз сучасних гідроколоїдів, їх значення в технологічних процесах. Рекомендовано алгоритм вибору гідроколоїдів для різних харчових продуктів. Analysis of modern hydrocolloids, and their importance in industrial processes. Recommended selection algorithm hydrocolloids for different foods.Документ Особливості капілярного перенесення вологи у дисперсних системах(2008) Точкова, Оксана Василівна; Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мусій, М. Я.Досліджено процеси масоперенесення вологи у дисперсіях глинистих мінералів та харчових гідро колоїдів. The processes of mass transfer of moisture dispersed clay minerals and food hydrocolloids.