Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Тиксотропія водних розчинів полісахаридів
    (2014) Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Оксана Петрівна; Точкова, Оксана Василівна
    Більшість технологічних процесів переробки сировинних компонентів та виготовлення харчових продуктів відбувається у полідисперсних водних розчинах зі складною молекулярною структурою, в яких при зміні технологічних режимів спостерігаються структурні перетворення макромолекул харчових компонентів до встановлення відповідних рівноваг. Особливо це може проявлятися при використанні біологічно-активних добавок та інгредієнтів полісахаридної природи, що впливають на структурно-механічні характеристики харчових систем. Most of the technological processes of processing of raw materials and production of food occurs in polydisperse aqueous solutions with a complex molecular structure, which when changing technological regimes observed structural changes of macromolecules food components to establish the appropriate balance. Especially it can be shown by using biologically active additives and ingredients polysaccharide nature, affecting the structural and mechanical properties of food systems.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження споживних властивостей пряникових виробів з використанням полісахаридів
    (2014) Гаращенко, Наталія; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Мельник, Оксана Петрівна
    В роботі проведено реологічні дослідження тіста та пряникових виробів за науково обґрунтованих комбінацій полісахаридів, що формують споживні властивості готової продукції. Розраховано в’язкісні і міцнісні параметри модельних та тістових систем. In work conducted rheological studies of dough and gingerbread products for scientifically valid combinations of polysaccharides forming consumer properties of finished products. Calculated viscosity and strength parameters of the model and dough systems.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості поведінки суспензій природних полісахаридів в технологічних процесах харчових виробництв
    (2013) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Бахмач, Володимир Олександрович
    Методами реології та рентгенофазового аналізу проведено дослідження структурних перетворень макромолекул полісахаридів при підвищених температурах у водному середовищі. Отримані результати досліджень необхідні для цілеспрямованого застосування природних полісахаридів у різних стадіях процесу виробництва харчових продуктів. Rheology techniques and X-ray diffraction study carried out structural reforms macromolecular polysaccharides at elevated temperatures in an aqueous medium. Results of the research are needed for the targeted application of natural polysaccharides in various stages of the food production process