Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
31 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження точності автоматизованої системи керування пневматичного привода запірної арматури(2016) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій ГригоровичОб'єктами дослідження є автоматизовані системи управління технологічними потоками цукрового виробництва на основі елементів трубопровідної арматури з розподіленою технологічною схемою і нестаціонарними режимами роботи. Предметом дослідження є математичні моделі елементів і пристроїв системи управління дискової заслінки з електропневматичним позиційним приводом (ЕППП), методи синтезу і реалізації систем керування, з метою отримання оптимального управління по швидкодії в реальному часі. The objects of research are automated control systems for technological flows of sugar production based on elements of pipeline valves with a distributed technological scheme and non-stationary modes of operation. The subject of the study is mathematical models of elements and devices of the control system of a disc valve with an electropneumatic positioning drive (EPD), methods of synthesis and implementation of control systems in order to obtain optimal control in terms of real-time performance.Документ Аналіз та шляхи удосконалення рівня технологічної ефективності трубопровідної арматури в системах з позиційними приводами(2015) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій ОлексійовичСьогодні харчова промисловість вимагає використання ефективних технічно і економічно обгрунтованих рішень при виборі устаткування. Одним з етапів проектування харчових виробництв є правильно підібрана і скомпонована система технологічних комунікацій. Для трубопровідної системи вибір арматури повинен робитися на основі ретельно підготовлених і чітко поставлених технічних умов, що визначають необхідні параметри технологічного процесу. Вирішення цієї проблеми тісно пов'язане з обгрунтованим вибором видів технологічного устаткування, широкою автоматизацією технологічних процесів, впровадженням нових технічних рішень, використанням необхідних засобів контролю для реалізації завдань комплексної механізації технологічних операцій. Проведено аналіз роботи трубопровідної арматури на базі електропневматичних опозиціонерів " Камоцці" з реалізацією зворотного зв'язку за допомогою безконтактних пропорційних датчиків положення із струмовим виходом. Today, the food industry requires the use of efficient, technically and economically sound solutions when choosing equipment. One of the stages of designing food production is a properly selected and arranged system of technological communications system. For a pipeline system, the choice of valves should be made on the basis of carefully prepared and clearly defined technical specifications that define the required process parameters. The solution to this problem is closely related to the reasonable choice of types of technological equipment, wide automation of technological processes, introduction of new technical solutions, and the use of the necessary controls to achieve the objectives of complex mechanization of technological operations. An analysis of the operation of pipeline valves based on Camozzi electropneumatic oppositions with the implementation of feedback feedback using contactless proportional position sensors with current output.Документ Практичні аспекти використання запірно-регулюючої арматури в цукровому виробництві(2019) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій Олексійович; Туфекчі, Валентин ІвановичАвтоматизовані комплекси обладнання цукрового виробництва удосконалюються з кожним роком. Збільшення продуктивності, підвищення якості зменшення втрат кінцевого продукту – вимагають впровадження інноваційних технічних рішень для виконавчої елементної бази, зокрема елементів керування матеріальними потоками. До таких рішень відносяться елементи запірної та регулюючої арматури, здатні сприймати корозійні, агресивні, токсичні впливи робочого середовища, а також змінні режими тиску, температури, вакууму. Automated complexes of sugar production equipment are being improved every year. Increasing productivity, improving the quality and reducing the losses of the final product require the introduction of innovative technical solutions for the executive element base, in particular, the elements of material material flows. Such solutions include elements of shut-off and control valves capable of withstanding corrosive, aggressive, toxic influences of the working environment, as well as variable pressure, temperature, and vacuum conditions.Документ Дослідження гідродинамічних характеристик в системі трубопровідної арматури(2018) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій ГригоровичАктуальною задачею є вивчення гідродинаміки потоку робочого середовища при різних режимах для моделювання пружньо-деформованого стану трубопроводів і запірно-регулюючого обладнання цукрового підприємства. An urgent task is to study the hydrodynamics of the working medium flow under different modes to model the elastically deformed state of pipelines and shut-off and control equipment of a sugar plant.Документ Дослідження роботи промислових регульованих клапанів у виробничому процесі(2017) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій ГригоровичЦукрове виробництво вимагає якісної підготовки цукрового буряка для подальшої переробки. При умові забруднення піском із погано відмитого буряка, на заводі забиваються підігрівачі циркуляційного соку колонних дифузійних апаратів, що вимагає збільшення кількості продувок соку на станції дефекосатурації. Погана класифікація відходів мийного відділення, яка здійснюється на базі такого застарілого обладнання - як 2-х барабанний класифікатор, призводить до того, що в мийних відділеннях втрачається близько 3,0-6,0% до маси буряка, маси фракцією 10-20 мм, придатної до промислової переробки із забезпеченням отримання товарного цукру. Sugar production requires high-quality preparation of sugar beet for further processing. If contaminated with sand from poorly washed beets, the plant clogs the circulating juice heaters of the column diffusion apparatus, which requires an increase in the number of juice purges at the defecation station. Poor classification of the washing department waste, which is carried out on the basis of such outdated equipment as a 2-drum classifier, leads to the fact that about 3.0-6.0% of the beet mass, mass with a fraction of 10-20 mm, suitable for industrial processing to produce commercial sugar, is lost in the washing department.Документ Оптимізація системи керування запірно-регулюючою арматурою(2018) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій ОлексійовичСистема автоматизації станції дефекосатурації включає: датчики рівня, тиску, температури, рН метри, рефрактометр, газоаналізатор, витратоміри, запірно-регулюючу арматуру (кульові крани і дискові затвори), пневмоелектро і електропневмo перетворювачі, контролер. Алгоритм керування очищенням соку із застосуванням слідкувальних приводів запірно-регулюючої арматури дозволяє: стабілізувати потік соку по апаратам станції дефекосатурації; упорядкувати систему розподілу вапняного молока по споживачах при застосуванні замкненої системи розподілу вапняного молока із регульованим тиском, ввести корекцію витрат СаО по його густині і по СВ (сухій речовині) дифузійного соку; оптимізувати подачу сатураційного газу у котли I і II сатурації за рахунок підтримки тиску для колектору газу, контролю СО2 складі газу, підтримки рН (це негативний логарифм концентрації іонів водню) соку I сатурації з точністю не гірше 0,2 одиниці, рН соку II сатурації - не гірше 0,1 одиниці. The automation system of the defecation station includes: level, pressure, temperature sensors, pH meters, refractometer, gas analyzer, flow meters, shut-off and control valves (ball valves and disc valves), pneumatic-electric and electropneumatic converters, and a controller. The algorithm of juice purification control with the use of tracking actuators of shut-off and control valves allows to stabilize the juice flow through the devices of the defecation station; organize the system of distribution of lime milk to consumers using a closed system of lime milk distribution with adjustable pressure, introduce correction of CaO consumption by its density and by the DS (dry matter) of diffusion juice optimize the supply of saturation gas to the I and II saturation boilers by maintaining the pressure for the gas collector, controlling the CO2 composition of the gas, maintaining the pH (negative logarithm of the hydrogen ion concentration) of the I saturation juice with an accuracy of at least 0.2 units, and the pH of the II saturation juice - at least 0.1 units.Документ Сучасні системи керування елементами запірно-регулюючої арматури(2016) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій ГригоровичВ трубопровідних системах сучасного цукрового виробництва застосовується велика кількість запірно-регулюючих елементів. Для забезпечення штатного технічного регламенту на кожній ділянці виробництва цукру необхідно мати можливість керувати запірно-регулюючою арматурою в режимі реального часу. In the pipeline systems of modern sugar production a large number of shut-off and control elements are used in the pipeline systems of modern sugar production. In order to ensure the standard technical regulations at each sugar production site, it is necessary to be able to control control valves in real time.Документ Аналіз компоновочних рішень в автоматизованих системах керування трубопровідною арматурою(НУХТ, 2016) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій ГригоровичВ роботі розглядається модернізація автоматизованого керування системи подачі соку в технологічному процесі цукрового заводу. Модернізація спрямована на підвищення точності вимірювання технологічних параметрів, якості підтримки технологічних параметрів на заданому рівні, створення умов для оптимального використання всіх ресурсів виробництва. Технологічний процес подачі соку включає в себе перелік технологічного обладнання необхідного для контролю і підтримки основних технологічних параметрів. The paper deals with the modernization of the automated supply management system juice in the process of a sugar factory. Modernization is aimed at improving the accuracy of the measurement of process parameters, the quality of the maintenance of process parameters at a given level, the creation of conditions for the optimum use of all production resources. Technological feed juice process includes a list of the technological equipment necessary for the control and maintenance of main technological parameters.Документ Отримання очищеної води за умов мембранного розділення біологічних рідин(2015) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Корнієнко, Людмила Вікторівна; Мирончук, Валерій Григорович; Захаров, Володимир Володимирович; Пащенко, Богдан СергійовичЗастосування мембранних процесів у технологіях переробки молочної сироватки, післяспиртової барди та змивних вод дозволяє отримати у вигляді очищеної води не менше 65 % від їх початкового об’єму. Вміст розчинених речовин у такій воді не перевищує 0,2 г/дм. The application of membrane processes in whey processing technology, pislyaspyrtovoyi bards and flush water can get in the form of clean water for at least 65% of their original volume. The content of dissolved substances in such water does not exceed 0.2 g / L.Документ Виділення та концентрування лактози з молочної сироватки мембранними методами(2013) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій ГригоровичНа сьогодні активно впроваджуються мембранні процеси у технології переробки молочної сироватки, що пов’язано з їх перевагами: низькими енерговитратами, високою якістю кінцевого продукту, компактністю тощо. В представленій роботі проведено аналіз мембранних процесів, що застосовувались при виділенні та концентруванні лактози з молочної сироватки та науково обґрунтовано доцільність їх використання. Today, membrane processes are actively introduced in whey processing technology, due to their advantages: low power consumption, high quality end product, so compact. In the presented work the analysis of membrane processes that were used in the allocation and concentration of lactose from whey and scientific expedience of their use.