Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуальна спадщина кафедри фізичної і колоїдної хімії — фахівцю сьогодення
    (2013) Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна; Макаренко, Олександр Григорович
    Сучасний фахівець має бути всебічно розвиненою, високоінтелектуальною і високопрофесійною особистістю. Формування цих якостей нерозривно пов’язано із навчанням в університеті. Modern specialist should be fully developed, highly professional and highly intellectual person. Formation of these qualities are inseparably connected with the university.
  • Ескіз
    Документ
    Кисломолочні напої - функціональні харчові продукти оздоровчої дії
    (2012) Подобій, Олена Валеріївна; Мірошников, Олег Миколайович
    Вид наповнювачів, які використовуються в сучасній промисловості визначає фізико-хімічні властивості напою та впливає на функціональність харчових продуктів. Type fillers used in modern industry defines the physical and chemical properties and drink affects the functionality of food.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення фосфоліпідів та білку у ліпідному екстракті, отриманому з спиртового розчину фолікулярних яєць курей
    (2014) Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович
    Відомо, що лецитин є важливою сировиною у харчовій, косметологічній промисловості та медицині. Найбільшим попитом користується соєвий лецитин, який має низьку комерційну ціну. Але його біологічні властивості значно нижчі, ніж у лецитині, отриманому з курячих яєць, який має високі біологічно-активні характеристики, проте є дорогим харчовим продуктом. It is known that lecithin is an important raw material in the food, cosmetic industry and medicine. The biggest demand is soy lecithin, which has low commercial cost. But its biological properties are much lower than in lecithin derived from eggs that have high biologically active properties, but is expensive food.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження реологічних характеристик кисломолочних заквасок
    (2014) Сторчило, Є.; Андаліцька, Оксана Вікторівна; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна
    Метою наукової роботи було вивчення структурно-механічних характеристик кисломолочних продуктів, пошук взаємозв'язків між складом сухої закваски, жирністю молока та якістю приготовлених заквасок. The purpose of research work was to study the structural and mechanical properties of dairy products, search for relationships between the dry yeast, milk fat content and quality cooked starters.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення складу ефірної олії полині (Artemisia vulgaris), її вплив на дріжджоподібні ліпофільні гриби роду Malassezia і грампозитивні бактерії роду St. Epidermidis та застосування цієї олії в якості консервуючої речовини
    (2014) Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович
    В ході виконання даної роботи було встановлено, що консервуючі властивості ефірної олії полині мають більш суттєвий вплив на дріжджоподібні ліпофільні гриби роду Malassezia, та не мають пригнічуваного ефекту на грампозитивні бактерії роду St. Epidermidis , що свідчить про значний вплив ефірної олії полині в якості нативного консервуючого засобу лише на гриби роду Malassezia. In the course of this work it was found that the preservative properties of essential oil of wormwood have a significant effect on the lipophilic yeast fungi of the genus Malassezia, and have pryhnichuvanoho effect on Gram-positive bacteria of St. Epidermidis, indicating a significant effect of essential oil of wormwood as a means of preserving native only to the fungi of the genus Malassezia.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування ефірної олії троянди та грінделії в емульсіях прямого типу та вивчення їх консервуючих властивостей
    (2014) Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович
    Використання ефірних олій дозволяє зменшити кількість хімічних консервантів у косметичних засобах. Использование эфирных масел позволяет уменьшить количество химических консервантов в косметических средствах. The use of essential oils can reduce the amount of chemical preservatives in cosmetic products.
  • Ескіз
    Документ
    Використання фосфоліпідної та білкової біологічно активних добавок при виробництві твердих сичужних сирів функціонального призначення
    (2013) Стеценко, Наталія Олександрівна; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна
    В роботі запропонований спосіб виробництва твердого сичужного сиру із функціональними властивостями, збагаченого фосфоліпідами та білками. Фосфоліпіди вносять у вигляді біологічно активної добавки «Холін», а білки сироватки – у вигляді сухого концентрату. Has been proposed a method of cheese production with functional properties enriched phospholipids and proteins. Phospholipids are contribute as a dietary supplement "choline", and whey proteins - in the form of a dry concentrate.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення термодинамічних параметрів адсорбції барвних речовин природними мінеральними сорбентами
    (2005) Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Розглянуто використання термодинамічного методу дослідження для встановлення механізму та параметрів адсорбції барвних речовин цукрового виробництва природними дисперсними мінералами палигорськітом та глауконітом. The use of thermodynamic research method to establish the mechanism and adsorption parameters coloring substances sugar production dispersed natural minerals palygorskite and glauconite.
  • Ескіз
    Документ
    Основні аспекти виховної роботи серед студентів першого курсу
    (2006) Мірошников, Олег Миколайович; Стеценко, Наталія Олександрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Воловик, Людмила Сергіївна
    Розглянуто поетапне втілення у виховний процес основних аспектів виховної роботи серед першокурсників на прикладі кафедри фізичної та колоїдної хімії Національного університета харчових технологій. Consider phased implementation in the educational process basic aspects of educational work among freshmen for example Physical and Colloid Chemistry of National University of Food Technologies.
  • Ескіз
    Документ
    Використання наукових досягнень і розробок при викладанні фізичної та колоїдної хімії в Національному університеті харчових технологій
    (2006) Воловик, Людмила Сергіївна; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Розглянута методика поєднання процесу навчання студентів з їх роботою в студентських наукових гуртках. Обговорена необхідність використання наукової роботи викладачів при розробці навчально-методичної літератури для студентів.