Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження ефективності застосування дезінфекційного засобу на основі природних оксикислот у бурякоцукровому виробництві(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Нечипор, Тетяна МиколаївнаБезпечність продуктів харчування є актуальним питанням сьогодення. В той же час слід відмітити, що перебіг мікробіологічних процесів у виробництві білого цукру негативно впливає на ефективність виробництва та якість готової продукції. На більшості вітчизняних підприємств для пригнічення мікрофлори при проведенні процесу екстрагування сахарози використовують формалін, що пов'язано з достатньо високою ефективністю його дії та невисокою вартістю. Food safety is a key issue today. At the same time it should be noted that the progress of microbiological processes in the production of white sugar negatively affects the efficiency and quality of the finished product. On most domestic enterprises to inhibit microflora during process of extracting the sucrose formalin used, due to the relatively high efficiency of its performance and low cost.Документ Дослідження ефективності природного антимікробного засобу «Beta-Stab 10А» щодо пригнічення контамінантів буряко- цукрового виробництва(2014) Нечипор, Тетяна Миколаївна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаВстановлено високу бактерицидну дію засобу «Beta-Stab 10А» щодо грампозитивних бактерій, якими є більшість контамінантів цукрового виробництва. Оскільки препарат проявляє низьку інгібуючу дію щодо еукаріотичних мікроорганізмів, то його використання при виробництві цукру без додаткових реагентів може бути не досить ефективним. The high bactericidal effect means «Beta-Stab 10A" on gram-positive bacteria, like most contaminants sugar production. Since the drug exhibits low inhibitory effect on eukaryotic microorganisms, its use in the manufacture of sugar without additional reagents may not be very effective.