Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Сирковий десерт функціональної дії, призначений для поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту(2022) Стеценко, Наталія ОлександрівнаВстановлено, що при виробництві сиркового десерту оздоровчого призначення доцільно використовувати сир, отриманий кислотним способом. Визначено, що зростання масової частки внесених пюре моркви та помело позитивно відображається на консистенції збагачених сиркових виробів. Це пов’язано з тим, що високий вміст харчових волокон у збагачувачах стабілізує структуру і консистенцію готового продукту. На основі проведених досліджень розроблено спосіб виробництва збагаченого десерту. Оцінка органолептичних та фізико-хімічних властивостей комбінованого сиркового виробу підтвердила його високу якість і конкурентні переваги у порівнянні з традиційними продуктами. It has been established that in the production of curd dessert for health purposes, it is advisable to use cheese obtained by the acid method. It was determined that the increase in the mass fraction of added carrot puree and pomelo has a positive effect on the consistency of enriched cheese products. This is due to the fact that the high content of dietary fibers in the fortifiers stabilizes the structure and consistency of the finished product. On the basis of the conducted research, a method of production of enriched dessert was developed. The evaluation of the organoleptic and physicochemical properties of the combined curd product confirmed its high quality and competitive advantages compared to traditional products.Документ Обґрунтування складу сиркового десерту з підвищеним вмістом білку(НУХТ, 2020) Ткаченко, Анастасія Андріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаНовий сирковий продукт буде корисним та надійним способом підтримання організму, буде компенсувати нестачу білка у харчуванні населення, що є дуже важливим, адже дефіцит білку може призвести до анемії та загострення хронічних хвороб. Такий продукт можна рекомендувати для харчування різних груп населення, а особливо тих, хто прагне отримати максимум користі при мінімальній енергетичній цінності продукту. A new curd product will be a useful and reliable way to maintain the body, it will compensate for the lack of protein in the nutrition of the population, which is very important, because a protein deficiency can lead to anemia and exacerbation of chronic diseases. Such a product can be recommended for nutrition of various population groups, especially those who seek to get the maximum benefit with the minimum energy value of the product.Документ Обґрунтування вибору складу фруктового наповнювача для виробництва сиркового десерту(2019) Добротворська, Ірина Всеволодівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаЗапропонована композиція з кураги, апельсину, авокадо та інуліну для збагачення сиркового десерту. Вона завдяки фізіологічними властивостями сприятиме покращенню роботи серцево-судинної системи, регулюватиме роботу антиоксидантної системи, матиме загальнозміцнюючий вплив на організм людини. Такий сирковий виріб може бути як продуктом масового споживання, так і рекомендованим до використання у санаторно-курортних закладах. The proposed composition of dried apricots, orange, avocado and inulin to enrich the curd dessert. Due to its physiological properties, it will improve the work of the cardiovascular system, regulate the work of the antioxidant system, and will have a tonic effect on the human body. Such a cottage cheese dessert can be both a product of mass consumption and recommended for use in sanatorium-resort establishments.