Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання збалансованості жирнокислотного складу олії розторопші плямистої
    (2024) Куделко, Альона Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Було встановлено, що загальний вміст поліненасичених жирних кислот групи w-6 у олії розторопші плямистої дорівнює 52,4%, мононенасичених жирних кислот, переважно олеїнової – 23,6%, а насичених жирних кислот – 18,4%. Такий жирнокислотний склад не є збалансованим. Зокрема, співвідношення між мононенасиченими та поліненасиченими жирними кислотами становить 1:0,45 при нормі 1:2. Співвідношення між насиченими та поліненасиченими жирними кислотами становить 1:0,35 при нормі 1:3. Цінні поліненасичені жирні кислоти групи w-3 в олії розторопші плямистої практично відсутні
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рекомендацій до проектування жирнокислотного складу харчових продуктів для військовослужбовців
    (2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    В роботі представлені медико-біологічні вимоги до жирнокислотного складу харчових продуктів, які можуть бути використані при проектуванні комбінованих багатокомпонентних продуктів для військовослужбовців. The work presents the medical and biological requirements for the fatty acid composition of food products that can be used in the design of combined multi-component products for military personnel.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення жирокислотного складу та процесів окиснення ліпідів нових сортів насіння льону
    (2015) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Протягом кількох десятиліть в усьому світі спостерігається зростання обсягів перероблення льону в зв’язку з підвищенням попиту на його насіння, яке завдяки біохімічному складу та фізіологічній дії на організм людини відносять до категорії природних функціональних харчових продуктів. Міністерства охорони здоров’я багатьох країн, зокрема Канади та Сполучених Штатів Америки, розробили рекомендації щодо обов'язкового щоденного вживання насіння льону в їжу. For several decades around the world observed increase in processing flax due to the increased demand for its seed, which is due to the biochemical composition and physiological effects on the human body is classified as natural functional food. Ministry of Health of many countries, including Canada and the United States, developed guidelines for mandatory daily intake of flaxseed in food.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз жирнокислотного складу насіння льону при створенні продукції ресторанного господарства функціонального призначення
    (2015) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Останнім часом насіння льону починає грати все більш важливу роль у світовому виробництві харчових продуктів, у тому числі продукції функціонального призначення. Цінність насіння льону як природного функціонального та дієтичного продукту, в першу чергу, обумовлена його біохімічним складом. Насіння льону є багатим джерелом повноцінного білка, поліненасичених жирних кислот, клітковини, мінеральних та інших біологічно активних речовин . Recently, flax seed begins to play an increasingly important role in global food production, including product functionality. The value of flax seed as a natural functional and dietetic products, primarily due to its biochemical composition. Flax seeds are a rich source of complete protein, polyunsaturated fatty acids, fiber, minerals and other biologically active substances.