Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз вмісту лігнанів у різних фракціях подрібненого насіння льону
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана Петрівна
    Метою роботи було визначення оптимальних умов подрібнення та розділення насіння льону для вилучення лігнановмісної фракції. Було встановлено, що менший вміст жиру і більша кількість лігнанів міститься у фракціях з розмірами частинок, які не проходять через сито з діаметром отворів 2 мм. Фракції з дрібнішими частинками краще використовувати для виробництва лляного борошна з високим вмістом білку, олії і меншим вмістом лігнанів та харчових волокон. The aim of the work was to determine the optimal conditions for grinding and separating flax seeds to extract the fraction containing lignans. It was found that less fat and more lignans are contained in fractions with particle sizes that do not pass through a sieve with a hole diameter of 2 mm. Fines are best used to produce flaxseed flour that is high in protein, oil and lower in lignans and fiber.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості процесу подрібнення насіння льону при створенні снеків оздоровчого призначення
    (НУХТ, 2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Шумчук, Андрій Миколайович
    Розроблення технологій комплексного перероблення та повного використання компонентів насіння льону - це актуальний сучасний напрям створення харчових продуктів нового покоління із заданим хімічним складом та властивостями. Була запропонована технологія отримання фракції оболонок з високим вмістом лігнанів і борошна на основі перероблення насіння льону олійного.