Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Купажована олія розторопші плямистої та насіння льону
    (2024) Стеценко, Наталія Олександрівна; Куделко, Альона Олександрівна
    При створенні купажованої олії зі збалансованим вмістом поліненасичених жирних кислот доцільно поєднувати олію розторопші плямистої з лляною олією, яка характеризується високим вмістом w-3 жирних кислот. Якщо купажована олія буде використовуватися у харчуванні здорових людей, то відсоток лляної олії у купажі має становити від 7,8% до 10,0%. Для людей, що мають серцево-судинні захворювання, відсоток лляної олії у купажі з олією розторопші має становити 13,3%
  • Ескіз
    Документ
    Наукове обґрунтування вибору нутрієнтів, адекватних потребам людини
    (Lulu Press, Inc., 2018) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Роман Юрійович
    Вирішення пріоритетного на сьогодні для України завдання – збереження і підтримання на належному рівні стану здоров'я населення, подовження тривалості життя і активного творчого довголіття – безпосередньо пов‘язано із розробленням, виробництвом та використанням нового покоління харчових продуктів – функціональних, оздоровчих, профілактичних, спеціальних тощо, адекватних нутритивним потребам людини. Solving the priority task for Ukraine today - preserving and maintaining the population’s state of health, increasing life expectancy and active creative longevity - is directly related to the development, production and use of a new generation of food products - functional, health, preventive, special, etc. ., adequate nutritional needs of man.