Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Концентрування мінеральних речовин електродіалізом
    (2015) Пащенко, Богдан Сергійович; Захаров, Володимир Володимирович; Бусигін, Олександр Васильович; Тростянський, Є. Д.
    На основі експериментальних досліджень вдалось отримати висококонцентровані розчини, концентрація яких перевищувала 100 г/дм3. Це дозволяє удосконалити ряд технологій, особливо пов’язаних з розділенням неорганічних сполук від органічних.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технологічної схеми переробки післяспиртової зернової барди з використанням мембранних процесів
    (2014) Корнієнко, Людмила Вікторівна; Бусигін, Олександр Васильович; Тростянський, Є. Д.
    Питання комплексного перероблення післяспиртової зернової барди на сьогодні є актуальним та важливим. В сучасних економічних умовах на всіх етапах виробництва та переробки харчової сільськогосподарської сировини велика увага приділяється створенню та освоєнню нових ресурсозберігаючих технологій, а також удосконаленню існуючих технологічних процесів. Серед них велику роль відіграють мембранні методи розділення. Застосування баромембранних процесів в харчовій промисловості, і в спиртовій зокрема, є особливо перспективним, оскільки вони дозволяють здійснювати очищення та концентрування харчових рідин без впливу високої температури, що сприяє зберіганню нативних властивостей, підвищувати ступінь використання окремих компонентів сировини, знижувати енергоємність процесів. Issues of complex post-processing on grain bards today is relevant and important. In the current economic environment at all stages Food production and processing of agricultural raw materials, much attention given to the creation and development of new resource-saving technologies, and improvement of existing processes. Among them, an important role Membrane separation techniques play. Application baromembrannyh processes food industry, and alcohol in particular, is especially promising because they allow for purification and concentration of food liquids without high temperature, which contributes to the preservation of native properties increase the degree of utilization of individual components of raw materials, lower energy processes.