Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Барвні речовини листя чайного дерева
    (2016) Усатюк, Надія Михайлівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Чай - традиційний напій, який впродовж багатьох років є об’єктом медико-біологічних досліджень для визначення впливу на здоров’я людини. Кількість наукових публікацій, присвячених вивченню хімічного складу чаю, щорічно зростає. Tea - a traditional drink, which for many years is the subject of biomedical research to determine the impact on human health. Number of scientific publications devoted to the study of the chemical composition of tea is growing every year.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення галет біологічно активними речовинами рослинних порошків
    (2014) Боклан, Наталія; Усатюк, Надія Михайлівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна
    Харчовий раціон населення України характеризується надлишковою кількістю жирів тваринного походження і легкозасвоюваних вуглеводів за умови дефіциту поліненасичених жирних кислот, розчинних і нерозчинних харчових волокон, вітамінів і мінеральних речовин. Результати нутріціологічних досліджень свідчать, що в сучасних умовах неможливе забезпечення організму людини ессенціальними нутрієнтами відповідно до рекомендованих фізіологічних норм лише за рахунок традиційних харчових продуктів. Актуальним є розроблення нових харчових продуктів, збагачених біологічно активними речовинами, які можуть бути включені до щоденного раціону всіх вікових груп здорового населення для покращення загального самопочуття, підвищення резистентності організму до несприятливих чинників довкілля та профілактики аліментарних захворювань.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення параметрів екстракції білків з волоського горіха
    (2014) Савчук, Юрій Юрійович; Усатюк, Надія Михайлівна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Дефіцит білків у харчовому раціоні українців - одна з основних проблем сучасного харчування. Одним зі шляхів ліквідації цієї проблеми є використання білковмісної сировини рослинного походження у виробництві харчових продуктів. Deficiency of protein in the diet Ukrainian - one of the main problems modern nutrition. One way to eliminate this problem is to use bilkovmisnoyi Vegetable raw materials in food production.
  • Ескіз
    Документ
    Перспектива використання овочевих порошків при виробництві галет
    (2014) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Боклан, Наталія; Усатюк, Надія Михайлівна
    Результати досліджень дали можливість рекомендувати порошки з моркви та шпинату для збагачення галет мікронутрієнтами. Визначено, що раціональне дозування порошку з моркви становить 10 %, а порошку з шпинату 5%, що дозволяє отримати вироби з прийнятними органолептичними властивостями і фізико-хімічними показниками якості, які наближені до контрольного зразка. The research results have made it possible to recommend the powder of carrots and spinach to enrich biscuit micronutrients. Determined that the rational dispensing powder of carrots is 10%, and spinach powder with 5%, which provides a product with acceptable organoleptic properties and physico-chemical quality indicators that are close to the control sample.