Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Сухе овече молоко у виробництві дитячого харчування
    (2015) Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Стаття присвячена дослідженню можливості використання сухого овечого молока у виробництві дитячого харчування. Встановлено, що молоко вівці є одним з найбільш повноцінних харчових продуктів. В комплексі із іншими видами молока, такими як кобиляче, є можливість отримати збалансований продукт, який буде якісно вирізнятися із сумішей, виготовлених на основі коров’ячого молока. коровьего молока. Article include research opportunities Using milk sheep production in baby food. Established something sheep’s milk is one most valuable food product. In the complex with the second type of milk mares, can get a balanced product that will stand out with quality blends made from cow's milk.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження втрати вітамінів у продуктах для дитячого харчування в процесі зберігання
    (2016) Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Характерною рисою для вітамінів є їх руйнування при тривалому зберіганні харчових продуктів. Оскільки сухі продукти для дитячого харчування мають тривалий термін зберігання, то збереження в них вітамінів протягом усього періоду придатності є досить важливим питанням. A characteristic feature of vitamins is their destruction during prolonged storage of food. Because dry baby food products have a long shelf life, the preservation of vitamins throughout the period of life is a very important issue.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування вівсяного концентрату у виробництві хліба
    (2016) Топтун, Юлія Сергіївна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Головним недоліком сучасних технологій переробки сільськогосподарської сировини і виробництва харчових продуктів являється неминуче зниження в них всього комплексу поживних речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання клітковини насіння гарбуза в технології хліба
    (2014) Геращенко, Н. І.; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Хлібобулочні вироби є одним з найуживаніших продуктів харчування. В сучасних умовах життя встановлено, що здоров'я людей зумовлене якістю харчування та екологічними факторами. Тому доцільно використовувати овочеву сировину, яка не тільки позитивно впливає на технологічний процес і якість готових виробів, але й збагачувати їх біологічно активними речовинами. Bakery is one of the most common foods. In modern conditions of life found that health caused by quality nutrition and environmental factors. It is therefore advisable to use vegetable raw materials, which not only has a positive effect on the process and quality finished products, but also enrich their biologically active substances.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу перетравлення білкових речовин сухих адаптованих молочних сумішей для дитячого харчування
    (2014) Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    При розробленні будь-якого продукту, а особливо продуктів для дитячого харчування, слід звертати особливу увагу не тільки на збалансованість і корисність їжі, але й на здатність організму перетравити компоненти даного продукту. За основу сухої адаптованої суміші для дитячого харчування взято молоко, яке, як відомо, містить білки різного походження, тому дослідження здатності білкових речовин піддаватися дії ферментів дає можливість передбачити перебіг процесу травлення в організмі дитини. When developing any product, especially products for children food, should pay special attention not only to balance and usefulness food, but also the body's ability to digest components of the product. For basis of dry mixture adapted for baby food milk taken, which, as known to contain proteins of various origins, so study the ability of the protein substances exposed to enzymes makes it possible to predict the course of the process digestion in the body of the child.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження спектрів дифузного відбивання сухих молочних продуктів
    (2014) Белінська, Крістіна Олександрівна; Бреус, Ірина; Матвеева, Крістіна; Шкраба, Марія Володимирівна; Андрущук, Ірина Святославівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Проведені дослідження дифузних спектрів відбивання в ближній інфрачервоній області виявили суттєві відмінності в спектральному розподілі для козиного, овечого та кобилячого сухого молока і дали можливість поводити якісний аналіз. Past studies of diffuse reflectance spectra in the near infrared region revealed significant differences in the spectral distribution for goat, sheep and mare's milk and made ​​it possible to conduct a qualitative analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження мінерального складу молока для дитячого харчування
    (2014) Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Не тільки коров'яче молоко може використовуватися у виробництві дитячих сумішей, а є й інші види молока, склад яких більш наближений до складу жіночого молока, яке є ідеальним продуктом для вигодовування новонароджених. Not only cow's milk can be used in the manufacture of infant formula, but there are other types of milk, whose composition is closer to the composition of human milk, which is an ideal choice for infant feeding.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу клітковини волоського горіха на показники якості тістових напівфабрикатів та готових виробів
    (2014) Онищук, Марина; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Введення клітковини волоського горіха в кількості 5% до маси борошна є оптимальним, позитивно впливає на фізико-хімічні та органолептичні показники якості пшеничного хліба і дозволяє створити виріб профілактично-лікувального призначення з підвищеним вмістом харчових волокон. Introduction fiber walnut in the amount of 5% by weight of flour is best, a positive effect on physical, chemical and organoleptic quality of wheat bread to create a product and preventive treatment assignment with high content of dietary fiber.
  • Ескіз
    Документ
    Використання особливостей спектрів відбивання для якісного аналізу сухого молока
    (2014) Носенко, Володимир Єрофійович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Гуцало, Інна Володимирівна; Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Цікаві особливості інфрачервоних спектрів відбивання сухого молока виявлені нами за допомогою приладу «Інфрапід-61». Отримані результати показали, що спектри дифузного відбивання сухого молока таких домашніх тварин як кози, кобили та вівці дещо подібні, але на певних довжинах хвиль існують і суттєві відмінності. Зокрема, спектри відбивання овечого та козиного сухого молока мають екстремуми на однакових довжинах хвиль, проте різну інтенсивність відбивання. Спектр відбивання кобилячого ж сухого молока відрізняється від них за кількістю екстремумів. Interesting peculiarities infrareds specters reflection of dry milk discovers us with help device "Іnfrapіd-61." Receive results showed that specters diffuse reflection of dry milk powder such home animals like she-goat, mare and sheep something similar, but on some longer of wave exist essential differences. Also specters reflections of sheep and she-goat milk have extremums on the same lengths of wave. Specters reflection mare`s dry milk difference of them for quantity of extremums.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу клітковини волоського горіха на показники якості тістових напівфабрикатів та готових виробів
    (2014) Онищук, Марина; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Дослідження присвячені вивченню впливу клітковини волоського горіха на структуру тіста, його властивості та показники якості хліба. Встановлено оптимальне дозування клітковини у кількості 5%. The research devoted to studying the effect of fiber on the structure of the walnut paste, its properties and quality parameters of bread. The optimum dosage of fiber in an amount of 5%.