Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Canned meat market analysisfor babyfood
    (2020) Guralevich, Anna; Moskaluyk, Oksana; Haschuk, Olexandra
    The baby food market is complex and at the same time extremely important because the quality and safety of its products depend on the harmonious development of the baby, human health and the future of the nation. The Ukrainian baby food market is growing mainly due to the increase in the production of quality baby food and the factories' investment in baby food production. And this has the chance to win at least an inexpensive and medium-sized segment from foreign manufacturers. Ринок дитячого харчування є складним і водночас надзвичайно важливим, оскільки від його якості та безпеки залежить гармонійний розвиток дитини, здоров'я людини та майбутнього нації. Український ринок дитячого харчування зростає, головним чином, за рахунок збільшення виробництва якісного дитячого харчування та інвестицій фабрик у виробництво дитячого харчування. І це дає шанс завоювати принаймні недорогий і середній сегмент, порівняно з іноземними виробниками.
  • Ескіз
    Документ
    Study of the fatty acid composition of meat pastes for health and preventive purposes
    (2018) Moskaluyk, Oksana; Radzievska, Irina; Peshuk, Ludmila; Hashchuk, Oleksandra; Verba, Natalia
    According to the concept of healthy nutrition, the issue of fat and fat content is one of the central issues. According to modern ideas, fat is not only a source of energy and plastic material, but also a supplier of physiologically functional ingredients. That is why the daily intake of the necessary amount of fat is important for the normal functioning of the body of each person. We have developed meat pates with the use of vegetable components (mushrooms and mixtures of sprouted grains) and investigated the biological value of the content of polyunsaturated fatty acids in the fat fraction of the developed pates contains all groups of fatty acids, but their content is different. It is shown that the introduction of mushroom and vegetable raw material additives does not cause fundamental changes in the content of individual fatty acids. Відповідно до концепції здорового харчування, питання споживання жирів та жировмісних продуктів займає одне з центральних місць. За сучасними уявленнями жири – це не тільки джерело енергетичного і пластичного матеріалу, але й постачальник фізіологічно функціональних інгредієнтів. Саме тому щоденне вживання необхідної кількості жирів є важливим для нормальної життєдіяльності організму кожної людини. Нами були розробленні м'ясні паштети з використанням рослинних компонентів (грибів та суміші пророщених зерен) та досліджено біологічну цінність за вмістом в їх складі поліненасичених жирних кислот жирова фракція розроблених паштетів містить усі групи жирних кислот, але їх вміст неоднаковий. Показано, що введення добавок грибної та рослинної сировини не викликає принципових змін вмісту окремих жирних кислот.
  • Ескіз
    Документ
    Analysis of the market for delicatessen meat products
    (2019) Guralevich, Anna; Moskaluyk, Oksana; Hashchuk, Oleksandra; Morozov, Vadim
    The market for the supply and sale of meat delicacies is subject to significant fluctuations, due to the list of certain trade, economic and social factors, so a very relevant topic is the analysis of this market. Both boiled - smoked and smoked-baked, and smoked and uncooked meat delicacies are in great demand. Thus, conducting a comprehensive general analysis of the delicatessen meat products market has allowed us to observe some positive trends in recent years and to forecast possible trade, economic and social changes. Ринок попиту та збуту м'ясної делікатесної продукції схильний до істотних коливань, в зв'язку з переліком певних торгово-економічних та соціальних факторів, тому досить актуальною темою є аналіз цього ринку. Істотним попитом користуються, як варено - копчені і копчено-запечені, так і сирокопчені і сиров'ялені м'ясні делікатесні вироби. Таким чином, проведення повномірного загального аналізу ринку делікатесної групи м’ясних продуктів дозволило спостерігати певну позитивну тенденцію впродовж останніх років та спрогнозувати можливі торгівельно-економічні та соціальні зміни.
  • Ескіз
    Документ
    Study of safety parameters of meat pates
    (2018) Moskaluyk, Oksana; Hashchuk, Oleksandra; Peshuk, Ludmila; Lytvynenko, Daria
    In order to determine the influence of the proposed plant components on the expiration of meat pastes, bacteriological studies were carried out, namely, the number of mesophilic aerobic and facultative-enaerobic microorganisms (MAFEiM), bacteria of the coliform stem (BGKP), sulfitreducing clostridia, pathogenic flora, in that including bacteria of the genus Salmonellae, which characterize the safety of meat pastes for consumption. Для визначення впливу запропонованих компонентів рослини на витримку м'ясних паст були проведені бактеріологічні дослідження, а саме кількість мезофільних аеробних та факультативно-енаеробних мікроорганізмів (MAFEiM), бактерій стовбура коліфоруму (BGKP), сульфіторедукції клостридії, патогенна флора, у тому числі бактерії роду Salmonellae, які характеризують безпеку м'ясних паст для споживання.
  • Ескіз
    Документ
    Production of canned meat for children's food in Ukraine
    (2018) Hashchuk, Oleksandra; Moskaluyk, Oksana; Verba, Natalia
    The largest assortment of canned food for baby food in the Ukrainian market is represented by the trademark "Hipp" (Austria). This enterprise produces products for infants aged from 4 months to 3 years, including mashed turkey meat, chicken, beef. Trademark "Tema" and "Hame" (Czech Republic) represent approximately the same number of varieties of meat and meat and vegetable mashed potatoes in glass and metal containers of 100 g. Найбільший асортимент консервів для дитячого харчування на українському ринку представлений торговою маркою "Хіпп" (Австрія). Це підприємство випускає продукцію для немовлят у віці від 4 місяців до 3 років, включаючи м'ясо індички, курку, яловичину. Торгова марка "Tema" та "Hame" (Чехія) складають приблизно однакову кількість сортів м'яса та м'яса та овочів пюре в скляних та металевих контейнерах по 100 г.