Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Innovative vector of food technologies development in today’s realities
    (2024) Simakhina, Galyna; Naumenko, Nataliia
    В умовах ринкової системи господарювання постійно виникає потреба в розробленні нових та вдосконаленні існуючих технологічних процесів перероблення сільськогосподарської сировини, використанні нових форм і методів організації виробництва, які забезпечують підвищення його ефективності та зростання якості харчової продукції. Поряд із збільшенням обсягів виробництва безпечної, якісної, ефективної продукції, розширенням її асортименту, поліпшенням якісних та органолептичних характеристик, важливим завданням є розроблення, вдосконалення та впровадження безвідходних, маловідходних, ресурсозберігаючих технологій In the conditions of the market system of management, there is a constant need to develop new and improve existing technological processes processing of agricultural raw materials, use of new forms and methods of production organization, which ensure its improvement efficiency and increase in the quality of food products. Along with the increase in the production of safe, high-quality, effective products, the expansion of their assortment, the improvement of quality and organoleptic characteristics, an important task is the development, improvement and implementation of waste-free, low-waste, resource-saving technologies
  • Ескіз
    Документ
    Herbal bioflavonoids as the perspective source for рroduction of food additives
    (2024) Simahina, Galina; Naumenko, Nataliia
    Since the natural antioxidants do not cause any undesirable side effects, they have more preferences in comparison to those synthetic. Today, the scientists‘ attention is more and more drawn to P-active substances of phenolic origin (bioflavonoids): catechinins, anthocyanins, leucoanthocyanins, flavone glycosides, chlorogenous acid and others. There are many evidences advocating this fact. The objectives of this work are to choose the optimum parameters of maximal bioflavonoid extraction from 10 samples of medicinal herb with subsequent practical use in production of natural food additives.
  • Ескіз
    Документ
    Functional ingredients of wild berries to include into diets for military personnel
    (2023) Simahina, Galina; Naumenko, Nataliia; Masliychuk, Olha
    The article represents the results of experimental studies over black currant biological value. There was confirmed that they are the rich source of the wholesome complex of biologically active substances necessary for normal functioning of a soldier’s body, especially during active combats. Therefore, using black currant in the new technologies to obtain the foodstuff with increased biological value is affirmed as the way to widen the range of food for military personnel, proven scientifically, expedient technologically, and profitable economically.