Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Food legislation changes of Ukraine for2023 on the way to European integration(2024) Shulga, OksanaНаразі Україна знаходиться на шляху вступу до ЄС, і для успішного завершення цього процесу українське законодавство продовжує приведення у відповідність до європейських вимог. Прийняті зміни дозволяють уточнити маркування вегетаріанських харчових продуктів, а також візуальне маркування сільськогосподарської продукції. Змінюються вимоги до маркування курячих яєць. Введено прийняті терміни, які дозволяють однозначне тлумачення щодо якості та безпеки харчових продуктів. Створюються реєстри для нових харчових продуктів, харчових добавок, харчових ароматизаторів, харчових ферментів і заяв про здоров’я. Визначено вимоги до проведення позапланових заходів державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти.Документ Comparative analysis of TACCP methodology according to PAS 96:2017 and CARVER+Shock(2024) Shulga, Oksana; Yingmei, Lin; Drychyk, MariiaTACCP (Threat Assessment Critical Control Point) – попередження шкідливих загроз харчовим продуктам, таких як саботаж, вимагання або тероризм. Нині впровадження ТАССР національними операторами ринку здійснюється добровільно, наприклад, в межах впровадження схеми сертифікації FSSC 22000. Отже, обидві методології зосереджують свою увагу на ланцюгу постачання сировини та матеріалів до оператора ринку. Критерії оцінювання ризиків та наслідків дещо відрізняється, а також ефект сприйняття наслідків загрози.