Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Non-destructive analysis of the content of mineral components of chicory to increase its environmental safety(2024) Popova, Inna; Palamarchuk, Igor; Zheplinska, Mariia; Mushtruk, Mikhailo; Vasyliv, VolodymyrThe content of heavy metals both in plants and in soils for growing agricultural crops steadily changes the state of ecological safety of the corresponding biocenosis. An increased amount of trace elements and compounds of heavy metals causes metabolic disorders in plant tissues. As a result, there is an accumulation of toxic elements in the crops, which disrupts the iocenosis in the system for both farm animals and humans. Therefore, the contamination of plant raw materials, in particular chicory, for the food industry with ions of heavy and toxic metals is a significant environmental problemДокумент Investigation of steam cavitation device for illumination of canned food juices(2019) Zheplinska, Mariia; Zotkina, LarysaWe conducted research on the use of steam condensation cavitation to illuminate apple juice instead of its usual preheating. In the laboratory, exposure studies were conducted water vapor to illuminate apple juice. The results of the study showed that with increasing temperature the sediment content increases and, as a result, decreases color of juice. However., when you enter more pairs the amount of siege decreases. Ми провели дослідження щодо використання кавітації парової конденсації для освітлення яблучного соку замість його звичайного підігріву. У лабораторних дослідженнях були проведені дослідження водяної пари для освітлення яблучного соку. Результати дослідження показали, що зі збільшенням температури вміст осаду зростає і, як наслідок, зменшується колір соку. Однак при введенні більшої кількості пари кількість облоги зменшується.