Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування концепції Zero-waste у харчових технологіях як ефективний метод охорони навколишнього середовища(2024) Тоненька, Дар'я Сергіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаУпровадження концепції Zero-waste є складовою частиною «зеленої» економіки, а у технологіях харчових продуктів – є важливим етапом у створенні стійкої та відповідальної системи харчування. Інновації у цій сфері спрямовані на ефективне використання ресурсів, на створення якісно нових продуктів, що відповідають вимогам сучасного ринку, запитам споживача та забезпечують захист довкілля. Концепція Zero-waste у технологіях харчових продуктів стає базовим необхідним принципом для розвитку європейського суспільства в умовах зростаючої екологічної свідомості. Вона сприяє інноваціям, стимулює економіку, формує усвідомленість серед споживачів і допомагає країнам забезпечувати стале та відповідальне господарюванняДокумент Екологічні інновації як чинник вирішення екологічних проблем(2024) Тимощук, Наталія Віталіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВибір шляху впровадження еко-інновацій у діяльність підприємств допоможе їм забезпечити дієвий механізм раціонального природокористування, спроможність сталого розвитку та підвищити конкурентоспроможність на ринку. В Україні наразі можливості фінансування масштабних екологічних програм є вкрай обмеженими, хоча й не залишаються поза увагою держави. Дієвим інструментом залучення капіталу можуть стати зелені боргові свопи, які розглядаються як списання частини зовнішнього боргу країни в обмін на зобов’язання її уряду мобілізувати внутрішні ресурси для фінансування досягнення узгоджених екологічних цілей на погоджених з кредитором умовахДокумент Simulation the impact of eco expenditure on the effectiveness of eco projects: The railways of Ukraine case(2021) Shpak, Nestor; Maznyk, Liana; Dvulit, Zoriana; Mykytiuk, Oksana; Melnyk, TatianaA system of indicators of the structure and dynamics of operational freight turnover, which includes environmental protection expenditure, carbon dioxide (СО2) emissions from railway transport enterprises was created. A multilevel hierarchical model of the relationship between: operational turnover and the amount of СО2 emissions by the relevant sources of pollution in terms of their volume and structure (the first level); environmental expenditure and the amount of СО2 emissions (the second level), was developed. The results of the study confirmed that largely the reduction of such harmful emissions is due to the size and structure of expenditure for environmental projects. The novelty of the article is the development of methodological approaches to test the hypothesis that with increasing environmental expenditure for environmental protection, СО2 emissions from rolling stock and stationary sources of pollution of the six railways of Ukraine are reduced.