Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Improvement of water preparation technology in the production of rye beer
    (2016) Dulka, Olha; Prybylskyi, Vitalii; Oliynyk, Svitlana
    This research explores the effect of filtering and sorption materials (clinoptilolite, active coal, and rock crystal) on the basic organoleptic and physico-chemical properties of water. It was established that the water processed with the explored materials in the sequence clinoptilolite, activated charcoal, rhinestone significantly improves the organoleptic properties of rye beer. Herewith rye beer on the prepared water was transparent, with a typical dark brown color, without impurities, with soft and harmonious sweet and sour taste and pleasant flavor.
  • Ескіз
    Документ
    Особенности использования минералов в производстве ферментированных напитков
    (2015) Олейник, Светлана Ивановна; Прибыльский, Виталий Леонидович; Нгуен Фионг Донг
    Исследовано влияние подготовленной воды на динамику процесса брожения, а также органолептические и физико-химические показатели готовой продукции. Проведенными исследованиями подтверждена необходимость дополнительной последовательной обработки питьевой воды активированным углем и минералами для приготовления ферментированных напитков специального общеукрепляющего действия, при этом обеспечивается повышение дегустационной оценки и стабилизация ОВП. The effect of prepared water on the dynamics of the fermentation process, as well as the organoleptic and physicochemical parameters of the finished product was studied. The conducted researches confirmed the necessity of additional consecutive treatment of drinking water with activated carbon and minerals for the preparation of fermented beverages of a special fortifying action, at the same time the tasting evaluation and stabilization of оxidation-reduction potential.
  • Ескіз
    Документ
    Адсорбционная очистка густых полупродуктов сахарного производства активированными углями
    (2014) Купчик, Лидия Андреевна; Молодницкая, Елена Николаевна
    Рассмотрена проблема дополнительной очистки густых полупродуктов свеклосахарного производства. Приведены результаты сравнительных исследований эффективности очистки сиропа и клеровки желтого сахара активированным углем различных марок. Показана эффективность очистки густых полупродуктов, которая позволяет получить высокий эффект обесцвечивания и увеличить эффективность удаления веществ, формирующих мутность сиропа. The problem of dense semi-purification of sugar beet production. The results of comparative effectiveness research purification syrup and brown thick product activated carbon of different brands. The efficiency of purification of heavy intermediates, which allows high bleaching effect and increase the efficiency of removal of substances forming turbidity syrup.