Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Фізико-хімічні властивості вовняного жиру
    (2018) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Ярмоліцька, Олена Сергіївна
    Вовняний жир отримують під час очищення вовни для легкої промисловості. Очищення вовни проводять в основному миттям у водних розчинах мийних засобів, а також шляхом обробки вовни екстрагентами. Кожний спосіб очищення вовни має свої особливості, які безпосередньо впливають і на якість вовни і на якість та безпечність вовняного жиру. Wool grease is obtained during the cleaning of wool for light industry. Wool cleansing is carried out mainly by washing in aqueous solutions of detergents, as well as by treating wool with extractives. Each method of wool cleaning has its own characteristics, which directly affect the quality of wool and the quality and safety of wool grease.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз методів отримання ланоліну
    (2015) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Під час переробка вовни на волокно у промислових масштабах витрачають великі об’єми води: до 800- 1000 мас. частин до 1 частини вовни. Використана вода містить вовняний жир, супутні вовні мінеральні та органічні речовини, речовини для профілактики та лікування захворювань у тварин і рослин (пестициди, гербіциди тощо). У вовняному жирі також присутні компоненти мийних засобів [1, 2]. Вилучення вовняного жиру з промивних вод здійснюють центрифугуванням, флотацією чи відстоюванням. During the processing of wool fiber on an industrial scale are spending large amounts of water: 800- 1000 to the masses. part 1 of wool. Used water contains wool fat, wool related mineral and organic substances, substances for the prevention and treatment of diseases in animals and plants (pesticides, herbicides, etc.). In Wool fat also contains components detergents [1, 2]. Removing fat from wool wash water is carried out by centrifugation, settling or flotation.
  • Ескіз
    Документ
    Фізико-хімічні властивості вовняного жиру
    (2015) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    На підприємствах первинної переробки вовни отримують сирий вовняний жир. Ланолін є продуктом рафінування вовняного жиру. Він водночас проявляє гідрофобні і гідрофільні властивості. Таку його властивість використовують для виготовлення медичних мазей, косметичної та харчової продукції. The enterprises of primary processing of wool are raw wool fat. Lanolin is a product of the refining of wool grease. It shows both hydrophobic and hydrophilic properties. This property is used for its manufacture of medical ointments, cosmetics and food products.
  • Ескіз
    Документ
    Вилучення вовняного жиру з промивної води за допомогою високоенергетичної дискретної обробки
    (2014) Семешко, Ольга Яківна; Сарібєкова, Діана Георгіївна; Кулігін, Михайло Львович; Олішевський, Валентин Вікторович
    Вовняний жир є основою для отримання ланоліну, який широко використовується в фармацевтичній, парфумерно-косметичній та харчовій промисловостях. Вовняний жир має високу емульгуючу здатність, стабільність і відсутність тенденції до окислення, а також високий показник змішування з іншими оліями та жирами. Wool grease is the basis for lanolin, which is widely used in pharmaceutical, perfumery and cosmetic and food industries. Wool grease has a high emulsifying capacity, stability and no tendency to oxidation, and a high rate of mixing with other oils and fats.