Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників безпеки продукту з волоського горіха
    (2015) Савчук, Юрій Юрійович; Усатюк, Світлана Іванівна
    Дефіцит білків у раціоні - одна з основних проблем сучасного харчування. Одним із шляхів ліквідації цієї проблеми є використання білкової сировини рослинного походження у виробництві харчових продуктів. Deficiency of protein in the diet - one of the main problems of the modern diet. One way to eliminate this problem is to use vegetable protein materials in food production.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу НВЧ-обробки на якість олії з волоського горіха
    (2012) Демчина, Галина Любомирівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Ковальчук, І. С.; Михальчук, Дарина Миколаївна
    У результаті проведених досліджень встановлено, що ефективність вилучення олії залежить від підготовки горіхів. НВЧ-обробка зволожених горіхів сприяє вилученню олії і дозволяє збільшити її вихід на 30 %. As a result of studies found that the efficiency of extraction of oil depends on the preparation of nuts. Microwave wet processing of nuts contributes to seizure oil and can increase its output by 30%.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія та застосування горіхової олії вітчизняного виробництва
    (2014) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
    Горіх волоський Juglans regia є пріоритетною культурою сучасного садівництва України. На частку України припадає 22,5% валових зборів горіхів в Європі, частка експорту у вітчизняному виробництві досягла 30%. Однак споживання горіхів в Україні є недостатнім: 12-31 % від загальновизнаного стандарту 3,6 кг на людину в рік. Сортові рослини відрізняються високою врожайністю - 122 кг з дерева, значним вмістом ядра - 53-47,1%, масою плоду - 17,6-10,8 г, легкістю виділення ядра з шкаралупи і стійкістю до ураження плодів і листя хворобами. Walnut Juglans regia is a priority of modern culture Horticulture Ukraine. The share of Ukraine accounted for 22.5% of total fees nuts Europe, the share of exports in domestic production reached 30%. however consumption of nuts in Ukraine is not sufficient: 12-31% of the universally Standard 3.6 kg per person per year. Plant varieties are characterized by high yields - 122 kg per tree, a high content of core - 53-47,1% fetal weight - 17,6-10,8 g, ease of isolation kernel from the shell and resistance to defeat fruits and leaf diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості приготування водно-спиртових екстрактів волоського горіха в технології ферментованих напоїв
    (2014) Омельчук, Станіслав; Прибильський, Віталій Леонідович
    Виготовлення водно-спиртових екстрактів із навколоплідних шкірок та листя волоського горіха має певну специфіку. Основою процесу екстрагування речовин волоського горіха, як перспективної рослинної сировини для приготування водно-спиртових екстрактів з їх подальшим застосуванням в технології ферментованих напоїв є максимальне вилучення дубильних, ароматичних та інших біологічно-активних речовин з наступною витримкою напівпродукту. Production of water-alcohol extracts of amniotic peel and leaves of the walnut has a certain specificity. Through a process of extracting substances walnut as a promising plant material for the preparation of water-alcohol extracts and their subsequent use in the technology of fermented beverages is the maximum withdrawal tannins, aromatic and other biologically active substances with the following intermediate exposure.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу клітковини волоського горіха на показники якості тістових напівфабрикатів та готових виробів
    (2014) Онищук, Марина; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Введення клітковини волоського горіха в кількості 5% до маси борошна є оптимальним, позитивно впливає на фізико-хімічні та органолептичні показники якості пшеничного хліба і дозволяє створити виріб профілактично-лікувального призначення з підвищеним вмістом харчових волокон. Introduction fiber walnut in the amount of 5% by weight of flour is best, a positive effect on physical, chemical and organoleptic quality of wheat bread to create a product and preventive treatment assignment with high content of dietary fiber.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання білкових продуктів з ядер волоського горіха
    (2014) Савчук, Юрій Юрійович; Усатюк, Світлана Іванівна
    Виробництво білкових продуктів з волоського горіха дозволить розширити сучасний ринок харчових продуктів, виступить альтернативою виробництву продуктів з високим вмістом білка тваринного походження. Отриманий продукт має високу біологічну та харчову цінність, є незамінним джерелом амінокислот, його можна вживати, як в чистому вигляді, так і в поєднанні з іншими харчовими продуктами. Production of the protein products of walnut will expand the current food market, will deliver an alternative to the production of foods high in animal protein. The resulting product has a high biological and nutritional value, is an indispensable source of amino acids, it can be used both in pure form and in combination with other foods.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології йогуртів, збагачених біологічно активними речовинами природного походження
    (2014) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Белемець, Тетяна Олександрівна
    Проведено дослідження в доцільності використання у виробництві йогуртів меду лимонного дерева та плодів волоського горіху. Визначена можливість заміни у складі рецептур йогуртів 50% сухого знежиреного молока на концентрат сироваткових білків, що дозволить підвищити біологічну цінність продуктів. The conducted research into the feasibility of using in the production of yogurt, honey lemon tree and fruits of walnut. The possibility of changes in the lineup of recipes yogurt 50% of dry skim milk whey protein concentrate, which will allow increasing the biological value of the products.