Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Складові економічної стійкості підприємства(2020) Ківер, Анастасія Вікторівна; Бєлова, Тетяна ГеннадіївнаРозглянуто складові економічної стійкості підприємства, які містять взаємопов’язані елементи. Виробнича складова характеризується відношенням прибутку до витрат. Фінансова складова визначається ефективним формуванням, розподілом і використанням фінансових коштів підприємства. Основними завданнями маркетингової складової є дослідження ринку збуту, визначення основних конкурентів, формування оптимального асортименту продукції та цін на неї, збільшення частки продукції підприємства на ринках збуту, стимулювання продажів. Управлінська складова відображає стійкість організаційної структури підприємства. Інноваційна складова характеризує спроможність підприємства до впровадження сучасних технологій і способів організації виробництва. Комунікаційна складова характеризується позитивною репутацією фірми, прихильністю споживачів. The components of economic stability of the enterprise, which contain interrelated elements, are considered. The production component is characterized by the ratio of profit to costs. The financial component is determined by the effective formation, distribution and use of financial resources of the enterprise. The main tasks of the marketing component are the study of the market, the definition of major competitors, the formation of the optimal range of products and prices, increasing the share of enterprise products in markets, sales promotion. The management component reflects the stability of the organizational structure of the enterprise. The innovative component characterizes the ability of the enterprise to implement modern technologies and methods of organization of production. The communication component is characterized by a positive reputation of the company, the commitment of consumers.Документ Factors of economic sustainability of the food industry enterprises(2014) Pidgirnyj, Igor; Bozhok, NataliaThe current operating conditions of commercial enterprises are characterized by constant dependence on all subjects of general infrastructure. Enterprises are constantly working with internal and external environment, they try to strengthen its position in the market and weaken the position of competitors.In such circumstances, the activities of the company can not protect against adverse shocks. Therefore, there is the issue of economic security (stability) under the negative influence of the environment, the ability to quick remove threats and adapt to conditions that are favorable to the business, using its capabilities.