Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Етанол – сучасні реалії та перспективи на ринку палива(2024) Косовець, Олександр Юрійович; Бойчук, Тетяна МихайлівнаУкраїна має значний потенціал біомаси, доступний для виробництва рідких та газоподібних моторних біопалив. За оцінками 2021 року, цей потенціал для виробництва біоетанолу становить 0,86 млн. т н. е. на рік, а до 2050-го може збільшитися до 1,29 млн. т н. е. Наразі в Україні існують лише 22 невеликих біоетанолових заводи, які загалом можуть виробляти близько 500 млн. л/рікДокумент Синтез етанолу рекомбінантними дріжджами Saccharomyces cerevisiae на лігноцелюлозній сировині(2021) Потапенко, Валерія Віталіївна; Скроцька, Оксана ІгорівнаНа сьогодні сільськогосподарські культури втратили свою актуальність як джерело для отримання біоетанолу, оскільки на це витрачається велика кількість сировини, яку потрібно вирощувати протягом тривалого часу на великих площах. Так, перспективним є створення дріжджових продуцентів етанолу, що можуть використовувати лігноцелюлозну сировину.Документ 1Н NMR-spectroscopy of water-alcohol systems in the process of electrochemical activation of drinking water(2019) Kuzmin, Oleg; Romanchenko, NataliaThe aim of the work is to study the process of establishing the equilibrium state in alcohol water systems at the main stages of creating vodka with electrochemical activation of drinking water. The formation of alcohol-water (drinking) system occurs during the weakening of hydrogen bonds in the presence of water associates and ethanol that have a chemical shift of hydroxyl protons of water δН2O 4,36 ppm and of ethanol – δEtОН 4,96 ppm and the difference in chemical shifts between EtOH and Н2О, which is Δδ 0,60 ppm. (Δƒ 240 Hz), that do not undergo significant changes after the treatment of alcohol water mixture with activated carbon. Conditions for the formation of stable complexes in the system of alcohol-water (drinking) have not been revealed, the absence of formation of ethanol hydrates characterizes a system with unstable equilibrium. Prepared with electrochemical activation drinking water leads to the immediate formation of hydrates of EtОН•5Н2О type in the alcohol-water system: in the anode cell – an anolyte with ethanol hydrates EtОН•4,81Н2О; in a cathode cell – a catholyte with ethanol hydrides EtОН•4,69Н2О. The strongest hydrogen bond of OH-groups in the alcohol-water system is observed in water prepared by electrochemical activation that is characterized by a constant equilibrium.Документ Використання електрохімічної активації для виробництва алкогольної продукції(2017) Кузьмін, Олег ВолодимировичОцінено перспективність використання електрохімічної активації для виробництва алкогольної продукції. The prospects of the use of electrochemical activation for the production of alcoholic beverages.Документ Скрінінг рас спиртових дріжджів для зброджування сусла високих концентрацій(2018) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Ковальчук, Світлана Степанівна; Кириленко, Роман Григорович; Боярчук, Ярослав Андрійович; Пакуляк, Христина Ігорівна; Больша, Діана АнатоліївнаРозробка інноваційних технологій з метою інтенсифікації процесу зброджування сусла високих концентрацій виникає необхідність виділення більш фізіологічно активних рас дріжджів, а також впровадження різних технологічних прийомів і способів, які дозволяють підвищити ефективність зброджування сусла. Development of innovative technologies in order to intensify the process the fermentation of the wort of high concentrations there is a need to allocate more physiologically active raisins of yeast, as well as the introduction of various technological techniques and methods that improve the efficiency of fermentation of wort.Документ Використання ЯМР- аналізу під час оцінювання якості горілки(2013) Оносова, Ірина Андріївна; Кузьмін, Олег ВолодимировичПроведені дослідження дозволяють запропонувати використання ЯМР-спектроскопії як ефективний кількісний аналітичний метод визначення стану рівноваги водно-спиртової суміші при оцінюванні якості горілки. The conducted researches allow to assume the use of NMR spectroscopy as an effective quantitative analytical method of determining the equilibrium state of a water-alcohol mixture and assessing the quality of vodka.Документ Застосування ЕОМ типу ІВМ для розв’язування задач розрахунку вертикального кожухотрубного теплообмінника на мові БЕЙСІК(1992) Копиленко, Анатолій Васильович; Зоткіна, Лариса Василівна; Геращенко, Віталій Миколайович