Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Регіональні ринки продукції птахівництва(2023) Гривківська, Оксана ВасилівнаПроаналізовано розвиток регіональних ринків продукції птахівництва протягом 2020-2022 рр. Факторами стрімкого розвитку ринку птахівництва в Україні. Проведено аналіз експорту м’яса птиці. Окреслено перспективи розвитку регіональних ринків птахівництва.Документ Перспективи використання клітковини насіння олійних культур у продуктах спеціального призначення(2022) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Бударіна, Єлизавета Андріївна; Тютюннікова, Яна ВячеславівнаПерспективним напрямком у харчових технологіях є розроблення інноваційних продуктів, в рецептурах яких є використання м'яса птиці та нетрадиційної сировини з метою отримання повноцінного виробу з оздоровчо-профілактичними властивостями. Використання клітковини з насіння кунжуту, соняшника та гарбуза в технології м'ясних продуктів один із способів отримання продукту спеціального призначення. A promising direction in food technologies is the development of innovative products, the recipes of which include the use of poultry meat and non-traditional raw materials in order to obtain a full-fledged product with health and preventive properties. The use of fiber from sesame, sunflower and pumpkin seeds in the technology of meat products is one of the ways to obtain a special purpose product.Документ Використання клітковини з насіння кунжута у технології м'ясних паштетів(2022) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Ліпінський, Кирило АндрійовичПри розробленні рецептур модельних систем м’ясних паштетів з додаванням клітковини пропонується використовувати м'ясо та субпродукти птиці, цибулю, сіль, перець та клітковину з насіння кунжуту, гідратовану 1:3 у кількості 1- 4 %. Дослідження підтвердили можливість використання клітковини з насіння кунжуту у технології м'ясних паштетів. When developing recipes for model systems of meat pastes with the addition of fiber, it is suggested to use meat and poultry offal, onions, salt, pepper and fiber from sesame seeds, hydrated 1:3 in the amount of 1-4%. Studies have confirmed the possibility of using fiber from sesame seeds in the technology of meat pate.Документ Перспективи використання насіння соняшника в м'ясних продуктах(2022) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Дерій, Дмитро Олександрович; Калінін, Назар Ігорович; Ліпінський, Кирило Андрійович; Мохорт, Віктор ЮрійовичПродукти функціонального харчування можуть бути названі як продукти здорового харчування, продукти позитивного харчування, фізіологічно важливі продукти. При розробці рецептур м'ясних продуктів були використані окрім сировини тваринного походження рослинні компоненти, такі як клітковина та шрот насіння соняшника. Functional food products can be called healthy food products, positive food products, and physiologically important products. In the development of recipes for meat products, in addition to raw materials of animal origin, vegetable components, such as fiber and sunflower seed meal, were used.Документ Використання нетрадиційної сировини у технології м'ясних паштетів(2022) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Медяник, Марія Олександрівна; Кобилецький, Назар ІгоровичВирішення проблеми дефіциту білкових продуктів харчування може бути досягнуто при комбінуванні рослинних та тваринних білків. Джерелом рослинного білку можуть бути ядра волоського горіха, який широко розповсюджений на території України. The solution to the problem of protein deficiency can be achieved by combining plant and animal proteins. The source of vegetable protein can be walnut kernels, which are widespread in Ukraine.Документ Моделювання рецептур шинкових консервів з м'яса птиці(2021) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Давиденко, Андрій Володимирович; Манькова, Валентина ВікторівнаУ науковій роботі здійснювали розроблення рецептури реструктурованих шинкових консервів з м’яса птиці з метою було отримання продукту із збільшеним виходом на 5, 10, 15, 20 % та заміною основної сировини на структуро-утворювальні компоненти тваринного походження: шкурку курячу 10, 15, 20, 25 % та функціональні тваринні білки серії ScanPro Т95 у кількості 1; 1,5; 2; 2,5 %. In the scientific work the recipe of restructured canned ham from poultry meat was developed in order to obtain a product with increased yield by 5, 10, 15, 20 % and replacement of the main raw material with structural-forming components of animal origin: chicken skin 10, 15, 20, 25 % and functional animal proteins of the ScanPro T95 series in the amount of 1; 1.5; 2; 2.5 %.Документ Розширення асортименту фаршевих консервів з м'яса птиці(2021) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гуралевич, Анна Ярославівна; Мельник, Ірина ОлегівнаМетою наукової роботи було розроблення інноваційних рецептур фаршевих консервів з використанням структуруючих функціональних білків тваринного і рослинного походження та дослідження органолептичних показників, харчової цінності і функціонально-технологічних властивостей розроблених продуктів. У розроблених рецептурах використовували м'ясо птиці, функціональний тваринний білок СканПро Т95 і соєвий ізолят. The aim of the research was to develop innovative recipes for canned minced meat using structuring functional proteins of animal and vegetable origin and to study organoleptic parameters, nutritional value and functional and technological properties of the developed products. Poultry meat, functional animal protein ScanPro T95 and soy isolate were used in the developed recipes.Документ Canned meat market analysisfor babyfood(2020) Guralevich, Anna; Moskaluyk, Oksana; Haschuk, OlexandraThe baby food market is complex and at the same time extremely important because the quality and safety of its products depend on the harmonious development of the baby, human health and the future of the nation. The Ukrainian baby food market is growing mainly due to the increase in the production of quality baby food and the factories' investment in baby food production. And this has the chance to win at least an inexpensive and medium-sized segment from foreign manufacturers. Ринок дитячого харчування є складним і водночас надзвичайно важливим, оскільки від його якості та безпеки залежить гармонійний розвиток дитини, здоров'я людини та майбутнього нації. Український ринок дитячого харчування зростає, головним чином, за рахунок збільшення виробництва якісного дитячого харчування та інвестицій фабрик у виробництво дитячого харчування. І це дає шанс завоювати принаймні недорогий і середній сегмент, порівняно з іноземними виробниками.Документ Моделювання посічених напівфабрикатів з м`яса водоплавної птиці(2020) Грищенко, Олексій Анатолійович; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаРинок попиту та збуту м'ясної делікатесної продукції схильний до істотних коливань, в зв'язку з переліком певних торгово-економічних та соціальних факторів, тому досить актуальною темою є аналіз цього ринку. Істотним попитом користуються, як варено - копчені і копчено-запечені, так і сирокопчені і сиров’ялені м'ясні делікатесні вироби. Таким чином, проведення повномірного загального аналізу ринку делікатесної групи м’ясних продуктів дозволило спостерігати певну позитивну тенденцію впродовж останніх років та спрогнозувати можливі торгівельно-економічні та соціальні зміни. The market for the supply and sale of meat delicacies is subject to significant fluctuations, due to the list of certain trade, economic and social factors, so a very relevant topic is the analysis of this market. Both boiled – smoked and smoked-baked, and smoked and uncooked meat delicacies are in great demand. Thus, conducting a comprehensive general analysis of the delicatessen meat products market has allowed us to observe some positive trends in recent years and to forecast possible trade, economic and social changes.Документ Технологія копчено-варених виробів із м'яса птиці(2015) Єленець, Юлія Анатоліївна; Хайдер, Аль-Хашимі; Неводюк, Ірина Валентинівна; Духнич, Марія Станіславівна; Піскун, Дарина Русланівна; Пасічний, Василь МиколайовичМетою роботи було удосконалення технології копчено-варених виробів із м'яса птиці та дослідження фізико-хімічних та функціонально-технологічних властивостей готових продуктів. Згідно поставленої мети та завданням було підібрано рецептурні компоненти розсолів для шприцювання м'яса даних видів птиці, раціональні варіанти їх комбінування, вивчено зміни властивостей розсолів на етапах технологічного процесу і при зберіганні. Об'єктом досліджень була технологія копчено-варених виробів із м'яса птиці. Предметом досліджень - технологічні розсоли полікомпонентного складу, біле та червоне м'ясо курчат-бройлерів та м'ясо перепелів на етапах виробництва копчено-варених виробів. Отримані результати в роботі підтверджують ефективність використання мокрого посолу для виготовлення копчено-варених виробів із м'яса птиці. The aim of the work was to improve the technology of smoked poultry products and study the physico-chemical and functional-technological properties of finished products. According to the set goal and task, the prescription components of brines for injection of meat of these poultry species, rational options for their combination were selected, changes in the properties of brines at the stages of the technological process and during storage were studied. The object of research was the technology of smoked and cooked poultry products. The subject of research - technological brines of multicomponent composition, white and red meat of broiler chickens and quail meat at the stages of production of smoked and cooked products. The results obtained in the work confirm the effectiveness of the use of wet salt for the manufacture of smoked and cooked poultry products.