Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Non-destructive analysis of the content of mineral components of chicory to increase its environmental safety
    (2024) Popova, Inna; Palamarchuk, Igor; Zheplinska, Mariia; Mushtruk, Mikhailo; Vasyliv, Volodymyr
    The content of heavy metals both in plants and in soils for growing agricultural crops steadily changes the state of ecological safety of the corresponding biocenosis. An increased amount of trace elements and compounds of heavy metals causes metabolic disorders in plant tissues. As a result, there is an accumulation of toxic elements in the crops, which disrupts the iocenosis in the system for both farm animals and humans. Therefore, the contamination of plant raw materials, in particular chicory, for the food industry with ions of heavy and toxic metals is a significant environmental problem
  • Ескіз
    Документ
    Fructose-inulooligosaccharide syrops exstraction from chicory
    (2016) Popova, Inna; Kovaleva, Svetlana; Shulga, Sergii
    Obtaining fructose-inulooligosaccharide syrups from fresh roots or dry powder of chicory for the purpose of its further use in the production of healthy food products.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології темного пива з використанням цикорію
    (2016) Мамон, Ольга Андріївна; Кошова, Валентина Миколаївна; Булій, Юрій Володимирович
    Для приготування темних сортів пива дорогий карамельний солод можна замінити більш дешевою рослинною сировиною – обсмаженим цикорієм (на 60 % можна зменшити витрати на карамельний солод замінюючи його на цикорій при приготуванні сусла). При використанні цикорію можна також зекономити до 35 % гіркого хмелю при приготуванні темних сортів пива. To make dark beers dear caramel malt can be replaced cheaper vegetable raw materials - fried chicory (60% can reduce the cost of replacing its caramel malt in the preparation of chicory mash). When using chicory can also save up to 35% of bitter hops in the preparation of dark beers.