Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Підготовка води для ферментованих напоїв
    (2015) Дулька, Ольга Степанівна; Нгуен Фіонг Донг; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна
    Досліджено вплив води питної та підготовленої різними способами на процес зброджування квасного сусла. Встановлено, що вода, оброблена сорбційними матеріалами суттєво впливала на тривалість бродіння. Для дослідних зразків, у порівнянні з контролем, тривалість бродіння скоротилась в середньому на 13 %. Найбільш інтенсивно процес бродіння відбувався при використанні води, обробленій в послідовності клиноптилоліт, активне вугілля, гірський кришталь при температурі 34 0С. The influence of drinking water and prepared by different methods on the process of fermentation of kvass wort is investigated. It was established that water treated with sorption materials significantly influenced the duration of fermentation. For experimental samples, compared to control, the fermentation time was reduced by an average of 13%. The most intensive process of fermentation occurred when using water, treated in a sequence klinoptilolit, active coal, rock crystal at a temperature of 34 0С.
  • Ескіз
    Документ
    Адсорбционная очистка густых полупродуктов сахарного производства активированными углями
    (2014) Купчик, Лидия Андреевна; Молодницкая, Елена Николаевна
    Рассмотрена проблема дополнительной очистки густых полупродуктов свеклосахарного производства. Приведены результаты сравнительных исследований эффективности очистки сиропа и клеровки желтого сахара активированным углем различных марок. Показана эффективность очистки густых полупродуктов, которая позволяет получить высокий эффект обесцвечивания и увеличить эффективность удаления веществ, формирующих мутность сиропа. The problem of dense semi-purification of sugar beet production. The results of comparative effectiveness research purification syrup and brown thick product activated carbon of different brands. The efficiency of purification of heavy intermediates, which allows high bleaching effect and increase the efficiency of removal of substances forming turbidity syrup.
  • Ескіз
    Документ
    Adsorptive purification of food raw materials and semi-finished products with help of carbon and natural adsorbents
    (2011) Mank, Valeriy; Melnyk, Lyudmila
    For the study of adsorptive capacities of paligorskit and for the comparison between them and the adsorptive capabilities o f active carbons in order to create industrial combined sorbents, the authors conducted the research on adsorption of the ethyl impurities with the help of paligorskit, active carbon and combined adsorbents (whereas, active carbons and paligorskit were in the ratio 10:90, 30:70, 50:50). The best results were received when refining aqueous-alcoholic solutions with the help of combined adsorbents. The best results were obtained using a combined adsorbent ratio 10:90.