Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Ферментований напій оздоровчого призначення на основі соку столового буряку
    (2021) Стеценко, Наталія Олександрівна
    Напій з ферментованого соку столового буряку має загальнозміцнюючі та пробіотичні властивості, а вміст значної кількості беталаїнів обумовлює його антиоксидантну дію. Розширення асортименту продуктів, отриманих шляхом перероблення столового буряку, дозволить більш повно використовувати природний потенціал корисних інгредієнтів цього коренеплоду. Подальшим напрямом досліджень буде вивчення ефективності комбінування ферментованого бурякового соку з екстрактами пряно-ароматичної сировини. The drink from fermented beet juice has tonic and probiotic properties, and the content of a significant amount of betalains determines its antioxidant effect. Expanding the range of products obtained by processing table beets will allow you to make full use of the natural potential of useful ingredients of this root. A further area of research will be the study of the effectiveness of combining fermented beet juice with extracts of spicy-aromatic raw materials.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво ферментованого соку столового буряку для оздоровчого харчування
    (Oktan-Print s.r.o., 2020) Стеценко, Наталія Олександрівна
    В роботі запропоновано спосіб виробництва ферментованого соку столового буряку. Позитивний вплив такого продукту на організм людини проявляється різноплановими корисними ефектами: нормалізацією мікрофлори кишечника і активізацією діяльності всього шлунково-кишкового тракту, протиалергійною та імуностимулюючою функцією, поліпшенням засвоєння кальцію. Ферментований напій буде мати синбіотичні властивості. The method of fermented beetroot juice production is proposed in the work. The positive effect of this product on the human body is manifested by a variety of beneficial effects: normalization of the intestinal microflora and activation of the entire gastrointestinal tract, anti-allergic and immunostimulatory function, improving calcium absorption. The fermented beverage will have synbiotic properties.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кількості бетаціанів стабілізованого бурякового соку в залежності від терміну та умов зберігання
    (2014) Пасічний, Василь Миколайович; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна
    Серед плодів, листя та інших частин рослин, що мають забарвлення червоних тонів, можна знайти такі, колір яких обумовлений біосинтезом антоціанів (класу флавоноїдів). При цьому ряду об'єктів може мати близьке забарвлення, обумовлене присутністю в тканинах принципово інших природних колорантів - бетаціанів. Крім фарбувальної здатності, ці пігменти володіють широкою та різноманітною біологічною активністю за рахунок високих антиоксидантних властивостей: сприяють розщепленню і засвоєнню білків їжі тощо. Але використання нативних пігментів у харчовій промисловості дуже обмежене через велику чутливість до впливу зовнішніх факторів. Among the fruits, leaves and other plant parts that are color red tones, you can find the color of which is due to anthocyanin biosynthesis (class flavonoids). Thus the number of objects may be close color due presence in tissues fundamentally different natural colorants - betatsianiv. Also dyeing ability, these pigments have a broad and diverse biological activity due to the high antioxidant properties: contribute to the breakdown and absorption of food proteins and so on. But the use of native pigments in the food industry is very limited due to the high sensitivity influence of external factors.
  • Ескіз
    Документ
    Recovering adsorptive properties of schungite after processing red beet juice
    (2013) Melnyk, Lyudmila; Melnyk, Zinoviy
    When producing food dye from red beet juice part of impurities, especially pectin substances, is adsorbed by the carbon adsorbent - shungite, containing fullerenes and fullerene nanotubes. During adsorption of red beet juice, surface and pores of shungite are filled with impurities, resulting in decrease of its adsorptive properties.The purpose of the present studies was to select an effective method for regeneration of adsorbent and to establish rational technological parameters of this process.When choosing a method of regeneration, the authors of this paper were motivated by economic feasibility and took into account the availability of necessary equipment at canning factories.
  • Ескіз
    Документ
    Physico-chemical and organkleptic properties of red beet juice purified by shungite
    (2013) Melnyk, Lyudmila; Krivorotko, Volodimir; Melnyk, Zinoviy
    Fresh red beet juice contains substances which coulddeteriorate its quality. Therefore, juice should be purifiedfirst. The promising method of purifying red beetjuice from unwanted impurities is using carbon-bearingadsorbent - shungite, uniqueness of which can beexplained by existence of fullerenes and nanotubes.The aim of this paper is to study how physico-chemicaland organoleptic properties of red beet juice changewhen processed by shungite. Проведено дослідження по відновленню адсорбційних властивостей природного мінерала шунгіта, який використано для очищення соку столового буряка від пектинових речовин при виробництві харчового барвника. Запропоновано два методи регенерації шунгіта із урахуванням економічної доцільності та наявності необхідного обладнання на консервних заводах. Встановлено раціональні параметри регенерації шунгіта.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення якості та безпеки соку столового буряка шунгітом
    (2010) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    В роботі встановлено, що шунгіт адсорбує практично всі досліджувані важкі метали, зменшуючи їх вміст у соці в 2…3 рази, що підвищує якість та безпеку соку столового буряка. The paper found that shungite adsorbs practically all tested heavy metals, reducing their content in the juice 2 ... 3 times, which increases the quality and safety of the juice of red beet.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання процесу адсорбції пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка.
    (2012) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Зіновій Петрович; Мельник, Людмила Миколаївна
    Для проведення процесів адсорбування пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка в автоматичному режимі авторами розроблено математичну модель, за допомогою якої можна розрахувати тривалість проведення процесу адсорбції до настання фазової рівноваги. To carry out the processes of adsorption of pectin shungita of beet juice in the automatic mode the authors developed a mathematical model which can be used to calculate the duration of the adsorption process until the phase equilibrium.