Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Самбуки з використанням дієтичних добавок для харчування спортсменів юніорів(2015) Бондар, О. В.; Бурма, Дарина МиколаївнаВ умовах сучасного розвитку спорту організація раціонального харчування спортсменів відіграє важливу роль. Високий ступінь фізичного та нервово-психічного напруження, які виникає під час тренувань та змагань, супроводжується суттєвою перебудовою метаболічних процесів, що обумовлює підвищену потребу організму спортсменів у енергії та певних харчових речовинах. При цьому, важлива роль у забезпечені високого рівня функціональної активності організму та прискоренні процесів адаптації до напруженої м’язової діяльності, належить харчуванню. Велике значення має також вибір режиму харчування та кількості споживаної їжі, адекватної до витрат енергії та організму. In today's sports development organization of nutrition athletes is important. The high degree of physical and mental stress that occurs during training and competitions, accompanied by substantial restructuring of metabolism that causes the highest need of athletes in energy and certain nutrients. Thus, an important role in ensuring a high level of functional activity of the body and accelerate the process of adaptation to intense muscular activity belongs nutrition. Of great importance is also the choice of diet and food intake, adequate to energy consumption and body.Документ Перспектива розробки збалансованих продуктів для харчування спортсменів на м’ясній основі(2015) Рогова, Катерина Іванівна; Пешук, Людмила ВасилівнаЗбалансованість харчування може бути досягнута за рахунок спеціалізованих м'ясопродуктів для спортсменів, при розробці яких важливе значення має компонентний склад використовуваної сировини, що дозволяє регулювати харчову цінність, а також прогнозувати очікуваний терапевтичний ефект. Однією з умов створення таких продуктів є комбінування м'ясної та рослинної сировини, з метою створення продукту, найбільш відповідного до потреб організму спортсмена. Balanced nutrition can be achieved by specialized meat for athletes, the development of which important component structure of the raw materials used to regulate the nutritional value and predict the expected therapeutic effect. One of the conditions for the establishment of such products is a combination of meat and vegetable raw materials in order to create a product most suitable to the needs of an athlete.