Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Йогурт на основі козячого молока для дитячого харчування
    (2021) Вінярська, Владислава Вікторівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Виробництво йогуртів для дітей з козячого молока, збагаченого йодказеїном та сиропом кореня солодки, дозволить розширити асортимент кисломолочної продукції, сприятиме раціональному використанню природно-сировинних ресурсів, а також отриманню високоякісних продуктів з оптимальною харчовою і біологічною цінністю. Production of yogurts for children from goat's milk, enriched with iodine casein and licorice root syrup, will expand the range of fermented milk products, promote the rational use of natural resources, as well as obtaining high quality products with optimal nutritional and biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Вибір рослинних збагачувачів для виробництва сиркової маси оздоровчого призначення
    (2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Боса, Леся Василівна
    Метою роботи є обґрунтування вибору натуральних рослинних джерел функціональних інгредієнтів для виробництва сиркової маси, призначеної для поліпшення роботи шлунково- кишкового тракту. В ході експериментальної роботи було встановлено оптимальне співвідношення компонентів, що входять до рецептури сирного продукту, а також були розраховані масові частки інгредієнтів, необхідні для надання йому функціональних властивостей. Застосування компонентів сировини рослинного походження та розроблення рецептур сирних продуктів, призначених для профілактики ряду захворювань, дозволяє розширити їх асортимент, а також сприяє реалізації сучасної концепції здорового харчування населення. The aim of the work is to justify the choice of natural plant sources of functional ingredients for the production of curd mass, designed to improve the performance of the gastrointestinal tract. In the course of the experimental work, the optimal ratio of the components included in the recipe of the cheese product was established, and the mass fractions of the ingredients needed to provide it with functional properties were also calculated. The use of components of raw materials of plant origin and the development of recipes for cheese products intended for the prevention of a number of diseases, allows them to expand their range, and also contributes to the implementation of the modern concept of healthy nutrition of the population.