08.00.04 - Економіка та управляння підприємствами

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7370

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність використання трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості України
    (2008) Новойтенко, Ірина Віталіївна
    В дисертації висвітлено взаємозв’язки трудового потенціалу з іншими економічними категоріями, наведено авторське тлумачення цього поняття, удосконалено організаційно-економічний механізм управління трудовим потенціалом підприємства та запропоновано методику оцінки ефективності його використання, розроблено інформаційний інструментарій для моніторингу стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу та запропоновано модель управління трудовим потенціалом підприємств хлібопекарської промисловості. На основі результатів аналізу сучасного стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості було запропоновано концепцію управління ефективністю його використання, яка полягає в реорганізації існуючих систем управління формуванням, використанням і розвитком трудового потенціалу підприємств шляхом впровадження систем управління знаннями працівників, витратами на трудовий потенціал та результатами його використання.
  • Ескіз
    Документ
    Формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості
    (2013) Птіцина, Лариса Анатоліївна
    У роботі розроблено теоретичні положення та практичні рекомендації для формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості. Уточнено концептуальні підходи до визначення сутності та особливостей формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємством. Класифіковано вимоги до інформації та інформаційного забезпечення процесу прийняття управлінських рішень підприємств хлібопекарської промисловості і обґрунтовано доцільність їх дотримання в процесі формування управлінських рішень. Сформовано принципи раціональної організації документообігу на підприємстві. Оцінено інформаційне забезпечення підприємств хлібопекарської промисловості України та визначено рівень впливу внутрішніх і зовнішніх чинників на стан системи управління. Запропоновано науково – методичний підхід до побудови дескриптивної моделі інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості. Удосконалено практичні рекомендації щодо адаптування системи збалансованих показників через побудову макету її функціонування до галузевих особливостей підприємств хлібопекарської промисловості. Запропоновано методичний підхід до встановлення системи показників якості стратегічного та інформаційного компонентів інформаційного забезпечення. Сформовано методичні положення з порядку оцінки економічного ефекту від впровадження запропонованих заходів щодо удосконаленні інформаційного забезпечення в системі управління. In the work the theoretical principles and practical guidelines for the formation of an information management system of enterprises baking industry. Specified conceptual approaches to determining the nature and characteristics of the formation of information security in the enterprise management system. Classified information requirements and information support management decision making enterprises baking industry and expediency of their enforcement in the process of making. Formed principles of rational organization of documents in the enterprise. Reviewed information for businesses Ukraine baking industry and defined the level of influence of internal and external factors on the state of the control system. A scientific - methodical approach to building a descriptive model of information provision in the management of enterprises baking industry. Practical recommendations for improved adaptation of the balanced scorecard model by building its operation to industry features enterprise bakery industry. The methodical approach to setting scorecard as a strategic component of information and information security. Formed methodological status of the order assessing the economic impact of the introduction of the proposed measures for the improvement of information management system.
  • Ескіз
    Документ
    Формування ефективної інвестиційної стратегії підприємств молочної промисловості
    (2010) Штанько, Людмила Олександрівна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (харчова промисловість). – Національний університет харчових технологій, Київ, 2010. Дисертацію присвячено розробці теоретичних, методичних і практичних питань формування ефективної інвестиційної стратегії підприємств молочної промисловості. В дисертації систематизовано та уточнено основі етапи стратегічного планування інвестиційних процесів на підприємстві. Для проведення стратегічного аналізу, як одного з етапів формування інвестиційної стратегії в роботі представлено принципову схему його здійснення з детальним дослідженням бізнес-потенціалу підприємства. Оцінка інвестиційного потенціалу показує загальну готовність підприємства до реалізації інвестицій, тому в роботі запропоновано схему інвестиційного потенціалу, яка розглядає ресурси підприємства як засоби, необхідні для досягнення інвестиційних цілей. На основі результатів аналізу сучасного стану підприємств молочної промисловості та впроваджуваних ними інвестиційних стратегій обґрунтовано стратегічні напрямки розвитку підприємств, які в ході дослідження поділено на дві стратегічні групи. У відповідності з визначеними стратегічними напрямками було запропоновано інвестиційні стратегії для підприємств кожної групи. Для відбору найбільш ефективного варіанту інвестування для підприємства із визначених альтернатив запропоновано використання корегуючих коефіцієнтів, які дають можливість уникнути перекосів інвестування та сприяють формуванню більш оптимального інвестиційного портфеля.