05.18.01 - Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7345

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології дитячих молочно-борошняних продуктів функціонального призначення з використанням нетрадиційних видів молока
    (2017) Белінська, Крістіна Олександрівна
    Дисертація присвячена удосконаленню технології сухих дитячих сумішей та молочно-борошняних каш на основі кобилячого та овечого молока. Встановлено вплив температури сушіння на хімічний склад та фізико-хімічні показники молока. Підібрано раціональні температури сушіння для молока кобилячого 140…150 0С, козиного 160…170 0С та овечого 170…180 0С. Вивчено хімічний склад та фізико-хімічні показники сухого молока. Обґрунтовано вибір нетрадиційних видів сухого молока. Оптимізовано склад харчоконцентратних продуктів для дитячого харчування. Досліджено їх фізико-хімічні показники. Обґрунтовано технологію виробництва дитячих продуктів функціонального призначення. The thesis is devoted to the improvement of production technology of dry infant formula and milk-flour porridge from mare milk and sheep milk. The effect of drying temperature on chemical composition and physico-chemical properties of milk. Fit, rational drying temperature mare's milk 140...150 0C, 160...170 0C goat and sheep 170 ... 180 0C. The chemical composition and physical and chemical indicators of milk powder have been analyzed during the research. The choice of unconventional types of dry milk has been reasonable due to the outcomes of the research. The composition of infant formula and milk-flour porridge have been optimized by the results of research. The composition of infant formula and milk-flour porridge have been analyzed on physical and chemical indicators. The technology of baby food of functional purpose has been improved during the research.