Книги
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7568
Переглянути
Документ Інструкція з нормування витрат електричної енергії на виробництво холоду(1998) Баранов, Володимир ІвановичІнструкція з нормування витрат електричної енергії на виробництво холоду укладена у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 15.07.1997 р. № 786 "Про порядок нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві" та "Основних методичних положень з нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві" (Затверджено наказом Держкоменергозбереження від 14 жовтня 1997 року № 93). В інструкції подані склад і методика визначення технічно і економічно обґрунтованих норм витрат електричної енергії на 1 Гкал штучного холоду, що виробляється на підприємствах молочної промисловості, а також наведено приклад розрахунку норм та довідкові дані. Інструкція призначена для практичного використання підприємствами молочної промисловості України, незалежно від форм їх власності, і плануючими організаціями при нормуванні та впровадженні режимів економії електричної енергії. The instruction for the rationing of electric energy consumption to production of cold has been prepared in accordance with a decree of Cabinet of Ministers of Ukraine №786 dated 15.07.97 “Regarding to the order for rationing of specific consumption of fuel and energy resources in public production” and according to “The main methodological approaches for rationing of specific consumption of fuel and energy resources in public production” (approved by the order of State agency on energy efficiency and energy saving of Ukraine №93 dated 14.10.1997). The instruction provides the structure and the methodology to determine expenditure rates of electricity per 1 gigacalorie of the cold in dairy industry based on economic and financial grounds. The instruction also contains respective examples of calculations of expenditure rates and the reference information. The instruction is dedicated for practical use on enterprises (with any type of ownership) of dairy industry of Ukraine and by planning organizations or divisions in the process of rationing and implementation of energy saving modes.