Книги
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7568
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Effectiveness of bioenergy management and investment potential in agriculture: the case of Ukraine(2023) Dankevych, Andrii; Perevozova, Iryna; Nitsenko, Vitalii; Lozinska, Liubov; Nemish, YuliiaThe resource and energy potential of crop biomass forms significant reserves for the economy. There are 42.3% oil, 37.4% meal, 18% husk and 0.7% sunflower oil sludge from 1 ton of sunflower. Currently, scientists are paying a lot of attention to biomass processing and improving ecology. Phosphatide concentrate and lycetin are obtained from sunflower oil sludge. Husk is a source of energy, and its energy value is 18 MJ/t. The purpose of this study is to assess the bioenergy and investment potential in agriculture. In particular, on the example of sunflower, the reserves for increasing the efficiency of electricity production. In particular, the energy cost equivalents of sunflower husk replacement of energy costs in production were estimated. The legal, organizational, and economic foundations of activities related to the prevention or reduction of waste generation have been studied. The substantiation of the necessity of including organic waste in the cycle of substances in the system “soil–plant–person” is confirmed. The need for funds for the modernization of the industry was estimatedДокумент Інвестиційна пріоритетність галузей економіки(2021) Гуткевич, Світлана Олександрівна; Шеремет, Олег Олексійович; Завадських, Ганна Миколаївна; Музиченко , Ганна Георгіївна; Русан , Віталій Миколайович; Каїра , Григорівна; Шендерівська, Ліна Петрівна; Коротун, Ольга Петрівна; Бойко, Вікторія Олександрівна; Кобилянська, Людмила Миколаївна; Мазяр, Ольа ОлександрівнаВ монографії представлені матеріали досліджень з питань забезпечення активізації інвестиційної діяльності в галузях економіки, проведених в рамках науково-дослідної роботи кафедри міжнародної економіки. Розглянуто основні пріоритети економічного розвитку галузей економіки. The monograph presents research materials on the intensification of investment activities in the sectors of the economy, conducted in the framework of research work of the Department of International Economics. The main priorities of economic development of economic sectors are considered.Документ Міжнародні економічні відносини. Тема 1. Глобалізація та економічний розвиток(2021) Гуткевич, Світлана Олександрівна; Шеремет, Олег Олексійович; Хмара , Марина ПетрівнаВ умовах глобалізації міжнародні економічні відносини формуються на основі змін структури міжнародної торгівлі, інтернаціоналізації економіки, обміну науково-технічними досягненнями, створення міжнародних фінансових центрів тощо. Це зумовлює зростання значення рівня підготовки фахівців з міжнародної економіки спеціальності «Міжнародні економічні відносини». IДокумент Розроблення технології пастоподібного напівфабрикату на основі сушеної тваринної і рослинної сировини(2023) Росінський, Ярослав Андрійович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Ройко, Ольга; Ястреба, Сергій Петрович; Подобій, Олена ВалеріївнаСтаття присвячена питанню розроблення технології пастоподібного напівфабрикату на основі сушеної тваринної і рослинної сировини у закладах ресторанного господарства. Виробництво та споживання продуктів на основі молочних пастоподібних напівфабрикатів з додаванням висушених яблук та горіхів є доцільним для організму людини та актуальним на сьогоднішній день. Його актуальність можна розглядати з точки зору органолептичного задоволення, позитивного впливу на організм людини та простоти використання в харчовій продукції. У дослідженнях використано органолептичний, фізичний, фізико-хімічні та розрахункові методи. Вплив різної кількості продукції на фізико-хімічні показники та технологічний процес та якість вихідної продукції. Досліджували фізико-хімічні та технологічні властивості молочного білка, каррагінану, оливкової олії, морквяного порошку, горіхів лісових. Готовий виріб досліджували за фізико-хімічними та органолептичними показниками. Запропоновані науково обґрунтовані розробки сприятимуть організації здорового харчування людей різних конституцій за аюрведичними приписами, дозволять розширити асортимент страв закладів ресторанного господарства.