Довідкові видання
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7543
Переглянути
Документ Смесительные машины в хлебопекарной и кондитерской промышленности(1990) Лисовенко, Алексей Тимофеевич; Литовченко, Игорь Николаевич; Зирнис, Ирина Викторовна; Котенко, Анатолий Георгиевич; Батищев, Владимир Витальевич; Лисовенко, Игорь АлексеевичВ издании даны классификация, технические характеристики и функциональные схемы отечественных и зарубежных смесительных машин. Они применяются в хлебопекарной, макаронной и кондитерской промышленности. Описаны устаройство и принцип работы, методика расчета параметров рабочего процесса а также пути совершенствования смесительных машин. In publication of the given classification, technical characteristics and functional schemes of domestic and foreign mixing machines. They are used in the baking, macaroni and confectionery industry. Describes ustroistvo and principle of operation, methods of calculation of parameters of working process and ways to improve the mixing machine.Документ Харчовий білок: фізіологічна потреба і біологічна цінність(2024) Махинько, Валерій Миколайович; Шаран, Андрій Васильович; Махинько, Людмила ВасилівнаУ монографії узагальнено результати рішень консультативних зборів ФАО/ВООЗ (1957–2014 рр.) щодо встановлення рівнів споживання білка та оцінювання його якості, а також напрацювання авторів у цій сфері. Представлено доступний опис як традиційних, так і сучасних медико-біологічних методик оцінювання якості білкової складової харчових продуктів і раціонів, наведено переваги розрахункових методів та їх різновиди. На численних прикладах показано принципи і послідовність обчислення біологічної цінності як окремих компонентів їжі, так і їх сумішей. Розглянуто хронологію зміни формули еталонного білка і сучасні рекомендації щодо його складу. Монографія буде корисною науковцям, фахівцям у галузі нутриціології та харчової промисловості, що потребують узагальненої сучасної інформації щодо оцінювання білкової складової харчування людини