Довідкові видання
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7543
Переглянути
21 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Харчовий білок: фізіологічна потреба і біологічна цінність(2024) Махинько, Валерій Миколайович; Шаран, Андрій Васильович; Махинько, Людмила ВасилівнаУ монографії узагальнено результати рішень консультативних зборів ФАО/ВООЗ (1957–2014 рр.) щодо встановлення рівнів споживання білка та оцінювання його якості, а також напрацювання авторів у цій сфері. Представлено доступний опис як традиційних, так і сучасних медико-біологічних методик оцінювання якості білкової складової харчових продуктів і раціонів, наведено переваги розрахункових методів та їх різновиди. На численних прикладах показано принципи і послідовність обчислення біологічної цінності як окремих компонентів їжі, так і їх сумішей. Розглянуто хронологію зміни формули еталонного білка і сучасні рекомендації щодо його складу. Монографія буде корисною науковцям, фахівцям у галузі нутриціології та харчової промисловості, що потребують узагальненої сучасної інформації щодо оцінювання білкової складової харчування людиниДокумент Архипова Світлана Петрівна: біобібліографічний покажчик(2020) Байдюк, Наталія Василівна; Силка, Оксана ЗахарівнаБіобібліографічний покажчик «Архипова Світлана Петрівна» підготовлено до друку з нагоди 65-річного ювілею завідувачки кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки, директорки Центру зовнішніх і міжнародних зв’язків Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Biobibliographic index “Arkhypova Svitlana Petrivna: Doctor of Pedagogical Sciences, Professor” prepared for publication on the occasion of the 65th anniversary of the Head of the Department of Social Work and Social Pedagogy, Director of the Center for External and International Relations of Bohdan Khmelnytsky National University of Cherkasy.Документ Економіка готельно-ресторанного бізнесу(2018) Басюк, Тетяна Петрівна; Керанчук, Тетяна ЛьвівнаРозглянуто економіко-правові засади фунціонування підприємств сфери готельно-ресторанного бізнесу, теоретичні та практичні аспекти економіки готельних та ресторанних закладів. Викладено основи формування економічних ресурсів та управління ними в готелях та ресторанних закладах, описано методичні підходи щодо аналізу економічних параметрів їх діяльності, в тому числі фінансових результатів діяльності. Розглянуто основи стратегічного та поточного планування діяльносі підприємств сфери готельно-ресторанного бізнесу.Документ Спеціальні розділи математики для економістів(2016) Радзієвська, Олена Іванівна; Кузьмінська, Наталія Леонідівна; Васютинська, Юлія ОлегівнаНавчальний посібник (І, ІІ частини) написано згідно з програмою курсу «Теорія ймовірностей та математична статистика» для студентів економічних спеціальностей. Лекції попри теоретичний матеріал містять багато прикладів, розв’язання яких приведене не тільки аналітично, але і за допомогою сучасних інформаційних технологій (програм MS Exсel, MathCad). Практичні заняття побудовано на спеціально підібраних задачах, які мають економічну спрямованість. Приведено зразки тестів та контрольних робіт. Рекомендовано студентам економічних спеціальностей очної і заочної форм навчання, аспірантам, викладачам та фахівцям, що вивчають дисципліну самостійно.Документ Українська культура у європейському та світовому вимірі(2018) Береговий, Сергій ІгоровичНавчально-методичний посібник подає генезис української і світової (європейської) культури у взаємозв’язках і взаємовпливах від найдавніших часів до сучасності. Розглянуті культурні феномени античності, середньовіччя, ренесансу, бароко, 19-20 століть, сучасна культура в Незалежній Україні. Представлені концепції видатних представників культурологічної думки. Manual presents the genesis of Ukrainian and world (European) culture intercommunication from ancient times to the present. Considered the cultural phenomena of ancient, medieval, Renaissance, Baroque, ages 19-20, modern culture in independent Ukraine. The concept of eminent representatives of cultural thinking.Документ Ілюстрований довідник «Пам’ятки української та світової культури»(2018) Левицька, Надія Миколаївна; Береговий, Сергій ІгоровичДовідник містить набір ключових понять і термінів культурології, якими повинен оволодіти здобувач вищої освіти при вивченні базової дисципліни «Історія та культура України», а також низки інших гуманітарних предметів. Навчальний матеріал дозволяє стисло, розкрити сутність кожної теми програмного курсу, адже серед її термінології не лише походження, назви, напрями або стилі мистецтва, а й найвизначніші пам’ятки, імена творців, представлені у світовому і національному вимірі. Паралельно текстовій частині у довіднику поданий ілюстративний матеріал. The guide contains a set of key concepts and terms of culturology, which should to master the student of higher education when studying the basic discipline "History and Culture of Ukraine", as well as a number of other humanitarian subjects. The material allows briefly, to disclose the essence of each topic of the program, because in its terminology, not only the origin, names, directions or art styles, but also the most significant monuments, names of creators, presented in the world and national dimension. In parallel with the text part in the guide is presented illustrative material.Документ Методы и устройства для обеззараживаниия оборотных вод в свеклосахарном производстве(1983) Сорокин, Анатолий Иванович; Пархомец, Александр ПетровичРассмотрены методы обеззараживания воды, микрофлора оборотних и сточных вод с ахарного завода, влияние методов очистки воды на эффективносить ее обеззараживания. Даны описания устройств для проведения обеззараживания воды в сахарной промышленности. The methods of water disinfection, microflora of circulating and waste water of a sugar factory, the influence of water purification methods on its effective disinfection are considered. Descriptions are given of devices for water disinfection in the sugar industry.Документ Інструкція з нормування витрат теплової енергії на продукцію підприємств молочної промисловості(1998) Баранов, Володимир ІвановичІнструкція укладена у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 15.07.97 № 786 "Про порядок нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві" та "Основних методичних положень з нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві" (Затверджено наказом Держкоменергозбереження від 14 жовтня 1997 року № 93). В інструкції подані склад і методика визначення технічно і економічно обґрунтованих норм витрат теплової енергії на продукцію, що виробляється підприємствами молочної промисловості, а також наведені приклади розрахунків норм та довідкові дані. Інструкція призначена для практичного використання підприємствами молочної промисловості та плануючими організаціями при нормуванні і впровадженні режимів економії теплової енергії. The instruction has been prepared in accordance with a decree of Cabinet of Ministers of Ukraine №786 dated 15.07.97 “Regarding to the order for rationing of specific consumption of fuel and energy resources in public production” and according to “The main methodological approaches for rationing of specific consumption of fuel and energy resources in public production” (approved by the order of State agency on energy efficiency and energy saving of Ukraine №93 dated 14.10.1997). The instruction provides the structure and the methodology to determine expenditure rates of thermal energy for the product in dairy industry based on economic and financial grounds. The instruction also contains respective examples of calculations of expenditure rates and the reference information. The instruction is dedicated for practical use on enterprises of dairy industry and by planning organizations or divisions in the process of rationing and implementation of energy saving modes.Документ Доповнення до переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні(2017) Ящук, Валентин Ульянович; Ващенко, Валентин Миколайович; Кривошея, Роман Максимович; Чайковська, Вікторія Володимирівна; Корецький, Артем ПетровичВидання містить інформацію щодо препаратів, зареєстрованих і дозволених до використання в Україні станом на 01.05.2017, і призначено для широкого кола спеціалістів сільського господарства, працівників органів виконавчої влади, які здійснюють державний контроль за застосуванням пестицидів та агрохімікатів, наукових співробітників, студентів сільськогосподарських учбових закладів. Edition contains information on the preparations registered and settled to the use in Ukraine by the state on 01.05.2017, and it is intended for the wide circle of specialists of agriculture, workers of organs of executive power, which carry out the state control after application of pesticides and agrohimikatov, research workers, students of agricultural educational establishments.Документ Тлумачний словник з агрозоології(2014) Плиска, Михайло МихайловичУ словнику подано тлумачення найбільш вживаних в підручниках та методичних вказівках із зоології термінів та понять, а також основної термінології таких дисциплін, як ентомологія, екологія ,етологія, анатомія та фізіологія тварин, зоогеографія, еволюційне вчення та ін., з якими часто доводиться зустрічатися при вивченні зоології. In the dictionary is the most frequently used in textbooks and methodological instructions on the zoology of terms and concepts, as well as the basic terminology in such disciplines as entomology, ecology, ethology, anatomy and physiology, zoogeography, evolutionary learning, etc., which often occur in the study of zoology.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »