Довідкові видання
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7543
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Методы и устройства для обеззараживаниия оборотных вод в свеклосахарном производстве(1983) Сорокин, Анатолий Иванович; Пархомец, Александр ПетровичРассмотрены методы обеззараживания воды, микрофлора оборотних и сточных вод с ахарного завода, влияние методов очистки воды на эффективносить ее обеззараживания. Даны описания устройств для проведения обеззараживания воды в сахарной промышленности. The methods of water disinfection, microflora of circulating and waste water of a sugar factory, the influence of water purification methods on its effective disinfection are considered. Descriptions are given of devices for water disinfection in the sugar industry.Документ Інструкція з нормування витрат теплової енергії на продукцію підприємств молочної промисловості(1998) Баранов, Володимир ІвановичІнструкція укладена у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 15.07.97 № 786 "Про порядок нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві" та "Основних методичних положень з нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві" (Затверджено наказом Держкоменергозбереження від 14 жовтня 1997 року № 93). В інструкції подані склад і методика визначення технічно і економічно обґрунтованих норм витрат теплової енергії на продукцію, що виробляється підприємствами молочної промисловості, а також наведені приклади розрахунків норм та довідкові дані. Інструкція призначена для практичного використання підприємствами молочної промисловості та плануючими організаціями при нормуванні і впровадженні режимів економії теплової енергії. The instruction has been prepared in accordance with a decree of Cabinet of Ministers of Ukraine №786 dated 15.07.97 “Regarding to the order for rationing of specific consumption of fuel and energy resources in public production” and according to “The main methodological approaches for rationing of specific consumption of fuel and energy resources in public production” (approved by the order of State agency on energy efficiency and energy saving of Ukraine №93 dated 14.10.1997). The instruction provides the structure and the methodology to determine expenditure rates of thermal energy for the product in dairy industry based on economic and financial grounds. The instruction also contains respective examples of calculations of expenditure rates and the reference information. The instruction is dedicated for practical use on enterprises of dairy industry and by planning organizations or divisions in the process of rationing and implementation of energy saving modes.Документ Смесительные машины в хлебопекарной и кондитерской промышленности(1990) Лисовенко, Алексей Тимофеевич; Литовченко, Игорь Николаевич; Зирнис, Ирина Викторовна; Котенко, Анатолий Георгиевич; Батищев, Владимир Витальевич; Лисовенко, Игорь АлексеевичВ издании даны классификация, технические характеристики и функциональные схемы отечественных и зарубежных смесительных машин. Они применяются в хлебопекарной, макаронной и кондитерской промышленности. Описаны устаройство и принцип работы, методика расчета параметров рабочего процесса а также пути совершенствования смесительных машин. In publication of the given classification, technical characteristics and functional schemes of domestic and foreign mixing machines. They are used in the baking, macaroni and confectionery industry. Describes ustroistvo and principle of operation, methods of calculation of parameters of working process and ways to improve the mixing machine.Документ Властивості та екологічний вплив хімічних елементів(1997) Перепелиця, Олександр ПетровичУ довіднику наведені дані про ізотопи елемента, автора його відкриття, вміст у земній корі, природні мінерали, фізико-хімічні константи, фізичні і хімічні властивості, методи одержання простих речовин, галузі застосування, і міру токсичності. Описані різні металовмісні матеріали, в тому числі сплави, їх склад, призначення і забруднюючий вплив на харчові продукти. Повідомляється про біологічний вплив найважливіших хімічних елементів на організм людини через харчові продукти і воду, наводяться значення гранично допустимих концентрацій токсичних елементів у різних харчових продуктах. Також частково розглянуті проблеми екологічної безпеки, радіоактивних забруднень і охорони здоров’я людини. Крім навчального, цей довідник має довідкове значення. Розрахований на учнів старших класів шкіл і ліцеїв, вступників до навчальних закладів, учителів шкіл, студентів технікумів і вузів, інспекторів підрозділів природоохоронних служб, медпрацівників, працівників установ громадського харчування, харчової, сільськогосподарської та хімічної промисловостей. Information about natural minerals, contents in the earth, isotopes, chemical and physical properties of elements, methods of preparation simple substance, melting compositions of metals, practical using, biological, unhealthy and ecological influences of chemical elements are prented in this handbook. Problems of ecological wellbeing, the protection of people’s health and partly about consequences of Chornobyl catastrophe are stated in this book. The handbook is recommended for pupils of senior forms of schools and colleges, teachers, students of higher schools, lyceums, universities, the medical workers, workers of public food, agricultural and chemical breances.Документ Справочник по теплообменным расчетам(1990) Кулинченко, Виталий РомановичПриведены данные о процессах теплообмена и расчетные соотношения, позволяющие определять интенсивность теплообмена при вынужденной и свободной конвекции, при кипении и конденсации жидкостей в различных системах. Уделено внимание защите тел от воздействия высокотемпературного теплоносителя и теплообмену в кипящем слое. Рассчитан на инженерно-технических работников.