Довідкові видання
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7543
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Харчовий білок: фізіологічна потреба і біологічна цінність(2024) Махинько, Валерій Миколайович; Шаран, Андрій Васильович; Махинько, Людмила ВасилівнаУ монографії узагальнено результати рішень консультативних зборів ФАО/ВООЗ (1957–2014 рр.) щодо встановлення рівнів споживання білка та оцінювання його якості, а також напрацювання авторів у цій сфері. Представлено доступний опис як традиційних, так і сучасних медико-біологічних методик оцінювання якості білкової складової харчових продуктів і раціонів, наведено переваги розрахункових методів та їх різновиди. На численних прикладах показано принципи і послідовність обчислення біологічної цінності як окремих компонентів їжі, так і їх сумішей. Розглянуто хронологію зміни формули еталонного білка і сучасні рекомендації щодо його складу. Монографія буде корисною науковцям, фахівцям у галузі нутриціології та харчової промисловості, що потребують узагальненої сучасної інформації щодо оцінювання білкової складової харчування людиниДокумент Архипова Світлана Петрівна: біобібліографічний покажчик(2020) Байдюк, Наталія Василівна; Силка, Оксана ЗахарівнаБіобібліографічний покажчик «Архипова Світлана Петрівна» підготовлено до друку з нагоди 65-річного ювілею завідувачки кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки, директорки Центру зовнішніх і міжнародних зв’язків Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Biobibliographic index “Arkhypova Svitlana Petrivna: Doctor of Pedagogical Sciences, Professor” prepared for publication on the occasion of the 65th anniversary of the Head of the Department of Social Work and Social Pedagogy, Director of the Center for External and International Relations of Bohdan Khmelnytsky National University of Cherkasy.