Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення крохмального гідролізату із пшениці (Патент на корисну модель № 18434)
    (2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Манк, Валерій Веніамінович; Лагода, Володимир Андрійович
    Спосіб очишення гідролізату із пшениці, що включає його розріджування, фільтрування, оцукрювання, додавання активованого вугілля, перемішування суспензії та її подальше фільтрування, який відрізняється тим, що після розріджування, фільтрування вихідного гідролізату передбачають додаткове видалення білкових речовин та жиру гідролізату за допомогою методу ізоелектрофоретичного фокусування, при цьому гідролізат обробляють в постійному електричному полі напругою 220 В і витримують до повного розділення на окремі фракції. Method of cleaning hydrolysate of wheat, including dilution, filtering, saccharification, adding activated carbon, mixing suspension and its subsequent filtration, wherein that after dilution, filtering the output of the hydrolysate provide additional removal of proteins and fat hydrolysate using the method of isoelectrofocusing focus, hydrolyzed process in a constant electric field voltage of 220 V and maintain to a complete separation of the individual fractions.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення гідролізату із пшениці(Деклараційний патент на корисну модель № 16729)
    (2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Манк, Валерій Веніамінович; Лагода, Володимир Андрійович
    Спосіб очищення гідролізату із пшениці, що включає його фільтрування, оцукрювання, додавання активованого вугілля, перемішування суспензії та її подальше фільтрування, який відрізняється тим, що перед фільтруванням вихідного гідролізату після розріджування передбачається додаткове використання природного сорбенту бентоніту і аніонного поліакріламідного флокулянта, при цьому до гідролізату спочатку додається бентоніт в кількості 1,8…2,0 % до маси СР гідролізату, суміш витримується при перемішуванні протягом 20…25 хв за температури 90…95 С , потім до неї додається флокулянт в кількості 0,002…0,0025 % до маси СР гідролізату, витримується при переміш уванні в ламінарному режимі протягом 5…10 хв за температури 90…95 С. Method of cleaning hydrolysate of wheat, including filtering, saccharification, adding activated carbon, mixing suspension and its subsequent filtration, characterized in that prior to filtration the source of the hydrolysate after thinning provides for the supplementary use of the natural sorbent of bentonite and anionic poliacrilicamid flocculant, to hidrolyzate added first bentonite in the amount of 1.8 ... 2,0 % of the weight of the DS hydrolysate, the mixture is maintained at hashing within 20 ... 25 min at the temperature of 90 ... 95 C, then it automatically adds the flocculant in the amount of 0,002 ... 0,0025 % of the weight of the DS hydrolysate is aged under stirring laminar mode for 5 ... 10 min at the temperature of 90 ... 95  C.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення гідролізату із крохмалевмісної сировини (Деклараційний патент на корисну модель № 14518)
    (2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Запольський, Анатолій Кирилович
    Спосіб очищення гідролізату із крохмалевмісної сировини, що включає його фільтрування, додавання активованого вугілля, перемішування суспензії та її подальше фільтрування, який відрізняється тим, що перед фільтруванням вихідного гідролізату до нього додають аніонний поліакріламідний флокулянт в кількості 0,002 … 0,003 % маси сухих речовин і витримують при перемішуванні в ламінарному режимі при температурі 85 … 90 С протягом 20 … 25 хвилин. Method of the hydrolyzate purification from starch raw materials includes its filtration, addition of activated carbon, stirring the slurry and its further filtration, characterized in that, before filtration of the hydrolyzate starting thereto anionic polyacrylamide flocculant were added in an amount of 0.002 ... 0.003% by weight of dry matter and kept stirring in a laminar mode at a temperature of 85 ... 90  C for 20 ... 25 minutes