Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб електрообробки цукрових розчинів (Патент на винахід №93805)(2011) Мирончук, Валерій Григорович; Пономаренко, Віталій Васильович; Гарматій, Ярина ВолодимирівнаСпосіб електрообробки цукрових розчинів передбачає обробку цукрових розчинів електричним полем напруженістю 75-150 В/см, яке створюється між ізольованими від розчину електродами. Згідно винаходу цукровий розчин протягом перших 2-3 хвилин обробляють змінним електричним полем і протягом наступних 4-5 хвилин продовжують обробку постійним електричним полем. A method for electrical treatment of sugar solutions provides for treatment of sugar solutions by electrical field with intensity of 75-150 B/sm, occurring between electrodes isolated from solution. According to the invention, sugar solution during the first 2-3 minutes is treated by alternating electric field and during the subsequent 4-5 minutes the treatment by constant electric field is continued.Документ Спосіб приготування засолювальних розчинів (Патент на корисну модель № 80709 )(2013) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Клюк, Олександр Дмитрович; Некоз, Олександр Іванович; Дзюб, Олександр ГригоровичСпосіб приготування засолювальних розчинів включає їх розчинення у воді та перемішування розчину в гідродинамічному кавітаційному апараті. Спочатку готують емульсію з функціональними компонентами. Потім подають в гідродинамічний кавітаційний апарат. За джерелом кавітації і перемішують розчин з кратністю не менше трьох. Method of preparation of the salting solution comprises dissolving in water and mixing the solution in the hydrodynamic cavitation device. Initially, an emulsion with functional components. Then fed into the hydrodynamic cavitation apparatus with a source of cavitation and the solution was stirred with a multiplicity of at least three.Документ Спосіб визначення оптимальної концентрацій крохмалю в розчині (Деклараційний патент на винахід № 69265)(2004) Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Ромашко, Олена Василівна; Мельник, Оксана ЮріївнаДеклараційний патент на винахід. Спосіб визначення оптимальної концентрації крохмалю в розчині, який включає приготування водних розчинів крохмалю різних концентрацій, вимірювання фізичних характеристик отриманих розчинів, побудову кінетичних кривих за результатами вимірювання, який відрізняється тим, що в проводять вимірювання інтенсивності поглинання ультразвукових хвиль розчином крохмалю, а за даними кінетичних кривих визначають концентрацію крохмалю в розчині. Declarative patent for an invention. Method of determining the optimal concentration of starch in solution, which includes the preparation of aqueous solutions of different concentrations of starch, the measurement of physical characteristics of the obtained solutions, the construction of kinetic curves by measuring, wherein in taking measurements of intensity of absorption of ultrasonic waves solution of starch, and according to the kinetic curves determine the concentration of starch in solution.Документ Спосіб кристалізації фруктозних розчинів (Патент № 24151)(1998) Бабко, Євген Миколайович; Лементар, Святослав Юрійович; Гулий, Іван Степанович; Мирончук, Валерій ГригоровичСпосіб кристалізації фруктозних розчинів, який включає згущення і охолодження фруктозного сиропу, кристалізацію і центрифугування утфелю першого продукту, а також згущення суміші першого відтоку першого продукту і другого відтоку другого продукту, охолодження цієї суміші, кристалізацію і центрифугування утфелю другого продукту, який відрізняється тим, що при кристалізації першого продукту в якості затравки використовуються кристали другого продукту в кількості 10 - 12 відсотків до маси утфелю першого продукту. Method fructose crystallization solutions, including condensation and cooling fructose syrup, crystallization and centrifugation massecuite first product, as well as thickening of the mixture first flight of the first product and the second outflow second product, cooling the mixture, crystallization and centrifugation massecuite second product, wherein that during crystallization of the first product as seed crystals used second product in quantities of 10 - 12 percent by weight of massecuite first product.