Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Вакуум-апарат для кристалізації цукру (Патент на винахід № 109842 )(2015) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Атрощенко, Дмитро ОлександровичВинахід відноситься до обладнання для кристалізації цукру при уварюванні цукрових розчинів. Вакуум-апарат для кристалізації цукру виконаний у вигляді вертикального циліндричного корпусу, в нижній частині якого знаходиться підвісна гріюча камера з центральною циркуляційною трубою, кип'ятильними трубками, що встановлені в трубних решітках, патрубками підводу гріючої пари, відведення конденсату та неконденсованих газів, та встановленим в корпусі клапаном для спуску утфелю, а в верхній частині циліндричного корпусу розміщено вловлювач-сепаратор та патрубок відведення вторинної пари. Згідно винаходу концентрично циркуляційній трубі додатково встановлено трубу на 3-5 % більшого діаметру, що разом утворюють відкритий знизу кільцевий канал, причому додаткова труба герметично прикріплена до нижньої та верхньої трубних решіток, а верхні торці циркуляційної труби та додатково встановленої труби з'єднані та мають патрубок подачі розчину в кільцевий канал. Технічний результат полягає в можливості покращити якість перемішування свіжого сиропу та уварюємого утфеля, збільшити швидкість циркуляції цукрового розчину, що приводить до зменшення часу уварювання, а отже збільшення продуктивності апарату при високій якості отриманих кристалів цукру. A vacuum evaporator for sugar crystallization is made as vertical cylindrical body at which lower part a suspended heat chamber is arranged with central circulation pipe, boiler tubes mounted in tube sheet, pipes for heating stream supply, condensate and uncondensed gas discharge, and valve for draining of fillmass. An entrainment separator and pipe for secondary steam discharge are arranged at upper part of the cylindrical body, and in addition a pipe with 3-5% larger diameter, concentric to the central pipe is mounted, those together form a circular channel open from below, and the auxiliary pipe is hermetically attached to the lower and upper tube sheets, and upper edges of the circulation pipe and auxiliary pipe are connected and have a manifold for feeding solution to circular channel.Документ Вакуум-апарат для уварювання цукрового утфелю (Патент на корисну модель № 65939)(2011) Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаКорисна модель відноситься до цукрової промисловості, а саме – до процесу уварювання утфелю. Вакуум-апарат містить вертикальний циліндричний корпус, підвісну нагрівну камеру з центральним опускним каналом, циркулятор для перемішування та циркуляції кристаломаси. Згідно корисної моделі пристрій для введення цукрового розчину виконано у вигляді корпусу конусоподібної форми з колектором для розчину, та чашеподібних розподільників, які розташовані по зовнішньому краю конусоподібного корпусу з тангенційним напрямом виходу розчину.Документ Спосіб кристалізації фруктозних розчинів (Патент № 24151)(1998) Бабко, Євген Миколайович; Лементар, Святослав Юрійович; Гулий, Іван Степанович; Мирончук, Валерій ГригоровичСпосіб кристалізації фруктозних розчинів, який включає згущення і охолодження фруктозного сиропу, кристалізацію і центрифугування утфелю першого продукту, а також згущення суміші першого відтоку першого продукту і другого відтоку другого продукту, охолодження цієї суміші, кристалізацію і центрифугування утфелю другого продукту, який відрізняється тим, що при кристалізації першого продукту в якості затравки використовуються кристали другого продукту в кількості 10 - 12 відсотків до маси утфелю першого продукту. Method fructose crystallization solutions, including condensation and cooling fructose syrup, crystallization and centrifugation massecuite first product, as well as thickening of the mixture first flight of the first product and the second outflow second product, cooling the mixture, crystallization and centrifugation massecuite second product, wherein that during crystallization of the first product as seed crystals used second product in quantities of 10 - 12 percent by weight of massecuite first product.Документ Спосіб варіння кристалізації цукрового утфелю останнього ступеня кристаллізації (Деклараційний патент на винахід № 44469)(2002) Мирончук, Валерій Григорович; Литвиновська, Людмила Олександрівна; Литвиновський, Олексій Петрович; Бабко, Євген МиколайовичСпосіб варіння і кристалізації цукрового утфелю останнього ступеня кристалізації включає уварювання утфелю в вакуум-апараті і кристалізацію його в перемішувачах-кристалізаторах з наступним його центрифугуванням. В кінці уварювання частина цукрового утфелю 10 - 30% з вакуум-апарата направляється на проміжне центрифугування, а решта цукрового утфелю, що залишається в вакуум-апараті продовжує уварюватись в типовому режимі. Отриманий під час проміжного центрифугування відтік направляється на уварювання утфелю останнього ступеня кристалізації в вакуум-апарат, з якого здійснюється часткове вивантаження утфелю для проміжного центрифугування. The proposed method for cooking sugar utfel at the final stage of crystallization involves cooking sugar utfel in a vacuum apparatus, and crystallization in mixer-crystallizers with the subsequent centrifugation. After cooking, a 10-30 % part of the sugar utfel is transferred for the intermediate centrifugation, and the remaining part is being cooked in the normal conditions. After the intermediate centrifugation, the produced product flow is transferred into the vacuum-apparatus for cooking sugar utfel of the final crystallization stage, from which the sugar utfel is partially discharged for the intermediate centrifugation.