Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для отримання колоїдних розчинів металів (Патент на корисну модель № 153591)
    (2023) Лопатько, Костянтин Георгійович; Олішевський, Валентин Вікторович; Винарчук, Катерина Володимирівна; Лопатько, Серафим Костянтинович; Поєдинок, Наталія Леонідівна; Бабко, Євген Євген Миколайович
    В основу корисної моделі поставлена задача забезпечення стабільності проходження електричних імпульсів між гранулами, що підвищує кількість колоїдної фракції у порівнянні з мікрофракцією металу.
  • Ескіз
    Документ
    Вузол подачі тіста формувальної машини (Патент на корисну модель № 154220)
    (2023-01-26) Бруква, Олексій Олексій Юрійович; Бабко, Євген Миколайови; Люлька, Дмитро Миколайович; Бабич, Ірина Михайлівна; Олішевський, Валентин Вікторович
    В основу корисної моделі поставлена задача вдосконалення конструкції валу таким чином, аби гігієнічні показники були покращені, безпека для споживача готової харчової продукції була забезпечена згідно вимогам.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для отримання колоїду металу (Патент на корисну модель 130939)
    (2018) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Балтажи, Олексій Петрович; Лапшин, Сергій Олександрович; Лопатько, Костянтин Георгійович
    В основу корисної моделі поставлена задача, яка полягає у підвищенні продуктивності пристрою, а саме отримання продукту - колоїду металу - з мінімальними енергетичними і тепловими втратами.The utility model is based on the task of improving productivity device, namely obtaining a product - a metal colloid - with minimal energy and heat losses.
  • Ескіз
    Документ
    Дифузійно-пресовий спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на корисну модель 130279)
    (2018) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Балтажи, Олексій Петрович; Лапшин, Сергій Олександрович
    Дифузійно-пресовий спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, вилучення сахарози з бурякової стружки екстрагентом, пресування знесолодженої бурякової стружки, який відрізняється тим, що до екстрагенту додають колоїдний водний розчин гідроксиду алюмінію електроіскрового синтезу Аl(ОН)3 у кількості 0,0001-0,005 % до маси буряку.Diffusion-press method of extracting sucrose from beet chips involves washing the root crops of sugar beets, separating them from extraneous light and heavy impurities, grinding root crops to chips, extracting sucrose from beet chips with an extractant, extruding sweetened beet chips, which adds an aqueous solution of aluminum hydroxide electrospark synthesis Al (OH) 3 in the amount of 0.0001-0.005% by weight of beet.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на винахід № 114866)
    (2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин Георгійович
    Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на корисну модель № 112638 )
    (2016) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин Георгійович
    Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб оброблення сироватки молочної пастеризованої «Особлива» (Патент № 91941)
    (2014) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Олішевський, Валентин Вікторович; Маринін, Андрій Іванович
    Спосіб виробництва сироватки молочної пастеризованої включає приймання та оцінку якості сировини, охолодження та проміжне резервування, пастеризацію та охолодження сироватки, фасування, маркування, зберігання. Перед пастеризацією та охолодженням сироватку обробляють електроіскровими розрядами з напругою 45 кВ та кількістю розрядів 20-25 при температурі 2-6 °С. The mode of production of pasteurized milk whey includes acceptance and assessment of the quality of raw materials and intermediate cooling redundancy, pasteurization and cooling serum, packaging, labeling, storage. Before pasteurization and cooling serum treated with spark discharges with a voltage of 45 kV and the number of bits 20-25 at 2-6 ° C.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб обробки для інгібування патогенів при виробництві м’ясних продуктів (Патент № 80721)
    (2013) Іванов, Сергій Віталійович; Пасічний, Василь Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович; Маринін, Андрій Іванович; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна
    Розроблено спосіб обробки для інгібування патогенів при виробництві м'ясних продуктів, який включає підготовку в'ялених, запечених або варених продуктів, інгібування патогенів на поверхні із використанням бактерицидів з подальшим упаковуванням при температурі 5-10 °С, який відрізняється тим, що інгібування патогенів на поверхні продукту проводять з використанням нанокомпозитів, шляхом занурення продукту в бактерицидний розчин препарату з подальшим стіканням на перфорованих сітках і підсушенням при температурі 20-45 °С протягом 10-45 хв.2. Розроблено спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що інгібування патогенів на поверхні продукту бактеростатичним препаратом, з використанням бактерицидних нанокомпозитів, проводять шляхом короткочасного обдування пароповітряною сумішшю, що містить леткі форми інгібіторів патогенних бактерій при температурі 90-110°С протягом 5-10 сек.