Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва гідролізованого концентрату сироватки(2024) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михалевич, Артур Петрович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Сапіга, Вікторія ЯрославівнаСпосіб виробництва гідролізованого концентрату сироватки, який включає відновлення сухої молочної сироватки, її фільтрацію, демінералізацію до 70-90 %, пастеризацію суміші за температури 70-99 °C з витримкою 1-5 хв та охолодження, який відрізняється тим, що молочну сироватку відновлюють до масової частки сухих речовин у суміші 25-35 %, після демінералізації охолоджують суміш до температури 40-43 °C, вносять фермент β-D-галактозидазу-гідролазу з активністю 50000 NLU/г у кількості 0,25-0,35 % та закваску прямого внесення на основі Lb. Acidophilus у кількості 0,005-0,01 %, суміш піддають ферментації протягом 7-9 годинДокумент Спосіб виробництва морозива молочно-овочевого, збагаченого комплексом білків (патент на корисну модель № 152079 U UA)(2022) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаСпосіб виробництва морозива молочно-овочевого, збагаченого комплексом білків включає приймання та підготовку молочної сировини, підготовку рослинної сировини, складання суміші, фільтрування, пастеризацію, охолодження, визрівання, фризерування, фасування, загартування, упакування та зберігання. Як рослину сировину використовують пектинвмісне пюре, отримане шляхом ферментолізу за температури 40…45 °C протягом 2…3 год., активної кислотності 4...4,5 од. рН та із застосуванням ферменту з пектолітичною активністю 30 од/г з наступною інактивацією шляхом підігрівання до температури 90…95 °C. При складанні суміші додатково вносять комплекс білків (міцелярний казеїн, концентрат сироваткових білків) у кількості 1,5…2,0 %, який попередньо розчиняють у частині сироватки підсирної, підігрітої до температури 40…45 °C, та піддають набуханню протягом 20….30 хв. The method of production of milk-vegetable ice cream enriched with a complex of proteins includes the reception and preparation of dairy raw materials, preparation of plant raw materials, composition of the mixture, filtering, pasteurization, cooling, ripening, freezing, packing, hardening, packaging and storage. Pectin-containing puree, obtained by enzymolysis at a temperature of 40...45 °C for 2...3 hours, with an active acidity of pH 4...4.5 units, is used as a plant raw material, and using an enzyme with a pectolytic activity of 30 units/g followed by inactivation by heating to a temperature of 90...95 °C. When preparing the mixture, a complex of proteins (micellar casein, whey protein concentrate) is additionally added in the amount of 1.5...2.0%, which is previously dissolved in part of the curd whey, heated to a temperature of 40...45 °C, and subjected to swelling for 20.... 30 min.Документ Спосіб виробництва сметани з низьким вмістом жиру та природними стабілізуючими системами (Деклараційний патент на винахід № 58978)(2003) Грек, Олена Вікторівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Владимир Николаевич; Красінська, Ольга ВячеславівнаКорисна модель відноситься до молочної промисловості та може бути використана для виробництва сметани. Особливістю є використання зернових екструдатів для підвищення біологічної цінності та подовження терміну зберігання. The useful model relates to dairy industry and it can be used for production of the sour cream. Peculiarity is using of extrudate cereals for increasing biological value and increasing shelf life.Документ Спосіб виробництва кисломолочного продукту (Деклараційний патент на винахід № 51464 А)(2002) Грек, Олена Вікторівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Красінська, Ольга ВячеславівнаКорисна модель відноситься до молочної промисловості та може бути використана для виробництва кисломолочного продукту. Особливістю є використання зернових екструдатів для підвищення біологічної цінності, ефективного використання молочної сироватки та подовження терміну зберігання. The useful model relates to dairy industry and it can be used for production of the sour-milk product. Peculiarity is using of extrudate cereals for increasing biological value, effective use of milk whey and increasing shelf life.