Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Льодяникова карамель (Патент України на винахід № 102892)
    (2013) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна
    Льодяникова карамель, що містить цукор-пісок, профільтровану патоку, аскорбінову кислоту (вітамін С), лимонну кислоту, екстракт шавлії лікарської, ефірну олію шавлії лікарської, яка відрізняється тим, що додатково містить анісову ефірну олію, ароматизатор “Свіже сіно" з ефірної олії м'яти котячої, ефірну олію шавлії мускатної, екстракт солодового кореня, 10 %-вий спирт етиловий, при такому співвідношенні інгредієнтів на 1000 кг льодяникової карамелі, кг: профільтрована патока 280-300 екстракт солодового кореню 0,270-0,450 анісова ефірна олія 0,099-0,150 ароматизатор "Свіже сіно" з 045-0 075 ефірної олії м'яти котячої ефірна олія шавлії мускатної 0,135-0,225 екстракт шавлії лікарської 0,630-1,050 спирт етиловий 2,4-2,6 лимонна кислота 6,8-7,0 аскорбінова кислота 2,8-3,0. Candy candy containing sugar, filtered syrup, ascorbic acid (vitamin C), citric acid, extract of Salvia officinalis, Salvia officinalis essential oil, which is characterized in that it further comprises anise essential oil aroma "fresh hay" with essential oils cat mint, essential oil of Salvia extract, malt root-ing 10% ethanol, with the following ratio of ingredients per 1000 kg of caramel candy, kg: filtered syrup 280-300 malt extract root 0,270-0,450 anise essential oil 0,099-0,150 flavor "fresh hay" from 045-0 075 essential oil of mint cat essential oil of clary 0,135-0,225 Salvia officinalis extract 0,630-1,050 ethyl 2,4-2,6 citric acid 6,8-7,0 ascorbic acid 2.8-3.0.
  • Ескіз
    Документ
    Ароматично-смакова добавка «Духм'яна» (Патент України на корисну модель № 21067)
    (2007) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Єroрова, Ірина Кузьмiвна
    Ароматично-смакова добавка, що включає цукор та ароматичну суміш, яка відрізняється тим, що ароматична суміш складається з третьої фракції ефірної олії коріандру, третьої фракції ефірної олії кропу, четвертої фракції ефірної олії м’яти котячої, другої фракції ефірної олії шавлії мускатної та спирту етилового у наступних співвідношеннях, мас. %: цукор 99,97548-99,97500 третя фракція ефірної олії коріандру 0,01148-0,01180 третя фракція ефірної олії кропу 0,00560-0,00580 четверта фракція ефірної олії м’яти котячої 0,0018- 0,00120 друга фракція ефірної олії шавлії мускатної 0,0018- 0,00120 спирт етиловий 0,00245-0,00250. Aromatic flavor, including sugar and aromatic blend, wherein the aromatic mixture that consists of three fractions of essential oil of coriander, a third fraction of the essential oil of fennel, the fourth faction of the essential oil of mint cat, the second fraction of the essential oil of Salvia sclarea and alcohol ethanol in the following proportions by weight. %: sugar 99,97548-99,97500 third fraction of the essential oil of coriander 0,01148-0,01180 third fraction of the essential oil of fennel 0,00560-0,00580 fourth fraction of the essential oil of mint cat 0.0018 - 0.00120 second fraction of the essential oil of Salvia sclarea 0.0018 - 0.00120 ethyl alcohol 0,00245-0,00250.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання натуральних ароматизаторів «Кминні аромати» (Патент України на корисну модель № 45835)
    (2009) Фролова, Наталія Епінетівна; Українець, Анатолій Іванович; Чепель, Наталія Василівна; Силка, Ірина Миколаївна; Науменко, Ксенія Андріївна
    Спосіб отримання натуральних ароматизаторів, що включає фракціонування під вакуумом ефірної олії кмину з розділенням на терпенову фракцію і детерпенізовану ефірну олію, який відрізняється тим, що детерпенізовану ефірну олію кмину додатково фракціонують на першу (1), другу (2), третю (3), фракції і кубовий залишок (4), де першу фракцію виділяють за тиском 2,6-2,64 кПа в кількості 3,1-3,5 мас. %, другу фракцію - за тиском 2,6-2,64 кПа в кількості 39,5-40,2 мас. %, третю фракцію - за тиском 0,89-0,92 кПа в кількості 49,4-50,6 мас. %, кубовий залишок в кількості 5,57-5,6 мас. %, який відрізняється тим, що натуральні ароматизатори отримують шляхом комбінування фракцій в таких масових співвідношеннях 1:2:3:4=1,85-2,03:19,00-19,80:67,10-67,80:2,00-2,20; 1:2:3:4=0,85-1,03:9,00-9,40:65,3-65,60:3,20-3,60; 1:2:3:4=0,85-1,03:10,00-10,80:70,1-70,60:2,20-2,60. Method for natural flavors, including fractionation under vacuum essential oil of thyme separation into terpene fraction and essential oil, which is characterized in that the essential oil of cumin further fractionated on the first (1), second (2), third (3) fraction and bottoms (4), where the first fraction was isolated by pressure in kPa 2,6-2,64 of 3,1-3,5 wt. % ; the second fraction - the pressure in kPa of 2,6-2,64 39,5-40,2 weight. %, the third faction - the pressure 0,89-0,92 kPa in the number 49,4-50,6 weight. %, Still bottoms in the number 5,57-5,6 masses. %. Wherein the natural flavors that are obtained by combining fractions in such massive proportions 1:2:3:4 = 1,85-2,03:19,00-19,80:67,10-67,80:2 ,00-2, 20; 0,85-1,03:9,00-9,40:65,3-65,60:3,20-3,60 = 1:2:3:4, 1:2 : 3:4 = 0,85-1,03:10,00-10,80:70,1-70,60:2,20-2,60.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення температури кипіння летких компонентів ефірних олій методом імітованої дистиляції (Патент України на корисну модель № 52810)
    (2010) Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Чепель, Наталія Василівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Усенко, Віталій Олександрович
    Спосіб визначення температури кипіння летких компонентів ефірних олій методом імітованої дистиляції, який передбачає встановлення температури кипіння летких вуглевсців за кореляційною залежністю хроматографічних величин утримування компонентів від температур кипіння, який відрізняється тим, що як хроматографічну величину утримування компонентів ефірних олій в інтервалі температур кипіння 150...250 °С використовують логарифмічний індекс утримування Ковача, визначений на капілярній хроматографічній колонці з слабополярною нерухомою фазою. Method for determining the boiling point of the volatile components of essential oils by simulated distillation, which implies that the boiling point of the volatile vuhlevstsiv by correlation values сhromatographic retention components of boiling, characterized in that the chromatographic retention value of the components of essential oils boiling in the range of 150 ... 250 ° C using logarithmic retention index Kovach determined on capillary chromatographic column slightly polar stationary phase.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб розділення ефірних олій та їх вузьких фракцій на чисті ароматичні компоненти препаративною газовою хроматографією (патент на винахід № 102171)
    (2013) Чепель, Наталія Василівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Силка, Ірина Миколаївна; Науменко, Ксенія Андріївна
    Спосіб розділення ефірних олій та їх вузьких фракцій препаративною газовою хроматографію, при якому фракціонування ефірних олій та їх вузьких фракцій на чисті ароматичні компоненти проводять на насадковій колонці з використанням градієнтів розміру зернин твердого носія і кількості нанесення середньополярної нерухомої фази та підвищенням її ефективності до 570-600 теоретичних тарілок. A method for separation of essential oils and close-cut fractions thereof by preparative gas chromatography, at which the fractionation of essential oils and close-cut fractions thereof into pure aromatic components is performed on a packed column using a gradient of grain size of solid carrier and amount of application of a medium-polar stationary phase and increase of its efficiency up to 570-600 theoretical plates.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб розділення ефірних олій та їх вузьких фракцій на чисті ароматичні компоненти препаративною газовою хроматографією (патент на корисну модель № 73800)
    (2012) Чепель, Наталія Василівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усенко, Віталій Олександрович; Силка, Ірина Миколаївна; Науменко, Ксенія Андріївна; Фролова, Наталія Епінетівна
    Спосіб розділення ефірних олій та їх вузьких фракцій препаративною газовою хроматографію, при якому фракціонування ефірних олій та їх вузьких фракцій на чисті ароматичні компоненти проводять на насадковій колонці з використанням градієнтів розміру зернин твердого носія і кількості нанесення середньополярної нерухомої фази та підвищенням її ефективності до 570-600 теоретичних тарілок. A method for separation of essential oils and close-cut fractions thereof by preparative gas chromatography, at which the fractionation of essential oils and close-cut fractions thereof into pure aromatic components is performed on a packed column using a gradient of grain size of solid carrier and amount of application of a medium-polar stationary phase and increase of its efficiency up to 570-600 theoretical plates.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб імітованої дистиляції ефірних олій препаративною газовою хроматографією (Патент на корисну модель № 52811)
    (2010) Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Науменко, Ксенія Андріївна
    Спосіб імітованої дистиляції ефірних олій препаративною газовою хроматографією, який передбачає фракціонування ефірних олій на насадкових колонках, який відрізняється тим, що імітовану дистиляцію ефірних олій - фракціонування на окремі компоненти або фракції в порядку зростання їх температур кипіння - проводять на насадкових колонках з використанням градієнта розміру зернин твердого носія та кількості неполярної нерухомої фази з наближенням числа теоретичних тарілок насадкової колонки до числа теоретичних тарілок ректифікаційної колони. A method of simulated distillation of essential oils by preparative gas chromatography includes fractionation of essential oils on packed columns. Simulated distillation of essential oils - fractionation into individual components or fractions in ascending order of their boiling points – is carried out on the packed columns using a gradient of grain size of solid carrier and amount of non-polar stationary phase with approaching the number of theoretical plates of packed column to the number of theoretical plates of distillation column
  • Ескіз
    Документ
    Льодяникова карамель (Патент на корисну модель № 69306)
    (2012) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна
    Льодяникова карамель містить цукор-пісок, профільтровану патоку, аскорбінову кислоту (вітамін С), лимонну кислоту, екстракт шавлії лікарської, ефірну олію шавлії лікарської. Додатково карамель містить анісову ефірну олію, ароматизатор «Свіже сіно» з ефірної олії м'яти котячої, ефірну олію шавлії мускатної, екстракт солодового кореня, 10 %-вий спирт етиловий. Candy candy contains sugar, filtered syrup, ascorbic acid (vitamin C), citric acid, extract of Salvia officinalis, Salvia officinalis essential oil. More caramel contains anise essential oil, flavor "fresh hay" with cat mint essential oil, essential oil of Salvia extract, malt root-ing 10% ethanol.