Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва купажованої салатної олії з прянощами (Патент України на корисну модель № 152655)
    (2023) Фролова, Наталія Епінетівна; Очеретна, Альона Василівна
    Спосіб виробництва купажованої салатної олії з прянощами, при якому виконують підготовку сировини, приготування рецептурної суміші з олії та купажу прянощів та пакування. Купаж олій готують із рафінованої кунжутної олії, олії рижію першого холодного віджиму та олії високоолеїнової соняшникової першого віджиму у співвідношенні 0,5:1:0,5, купаж прянощів складають з шавлії, гвоздики, коріандру і насіння кропу у співвідношенні 1:1:0,5:0,5, причому складають рецептурну суміш у таких співвідношеннях - купаж рослинних олій 92,0-95,0 мас. %, купаж прянощів 5,0…8,0 мас. %, приготування рецептурної суміші проводять шляхом вакуумного екстрагування купажу олій та купажу прянощів при температурі 18-20 °C у два етапи, тривалість кожного етапу 24-30 с, після чого направляють на фільтрування.
  • Ескіз
    Документ
    Цукерка з фруктовим корпусом «Вата» (Патент України на винахід № 120241)
    (2018) Авраменко, Максим Михайлович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
    Винахід стосується цукерки з фруктовим корпусом, що містить курагу, мед, волоський горіх та додатково містить корицю, мускатний горіх, куркуму, кардамон, банан сушений, насіння соняшникe, моркву сушену, морські водорості.
  • Ескіз
    Документ
    Цукерка з фруктовим корпусом «Пітта» (Патент України на винахід № 120576)
    (2019) Авраменко, Максим Михайлович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
    Винахід стосується цукерки з фруктовим корпусом, що містить сухофрукт інжир, мед, горіх волоський, м'яту, бутони троянд, коріандр, куркуму, банан сушений, насіння гарбуза, селеру сушену, морські водорості.
  • Ескіз
    Документ
    Цукерка з фруктовим корпусом «Капха» (Патент України на винахід № 120575)
    (2019) Авраменко, Максим Михайлович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
    Винахід стосується цукерки з фруктовим корпусом, що містить сухофрукт інжир, мед, горіх волоський, м'яту, бутони троянд, коріандр, куркуму, банан сушений, насіння гарбуза, селеру сушену, морські водорості.
  • Ескіз
    Документ
    Склад соусу (патент на корисну модель №138732)
    (2019-01-10) Точкова, Оксана Василівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна
    Склад соус має яблучне пюре, цукор, прянощі та наповнювач. Додатково використовують перець болгарський жовтий. Як наповнювач застосовують кедрові горіхи. Як прянощі містить суміш часнику, кропу, гвоздики.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва соусу (патент на корисну модель №138733)
    (2019-01-10) Точкова, Оксана Василівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна
    В основу корисної моделі поставлена задача підвищення біологічної цінності соусу плодового за рахунок збагачення його вітаміном С та високопоживними рослинними компонентами для підвищення харчової цінності, а також розширення асортиментного ряду продукції зі збереженням високих органолептичних показників. Спосіб виробництва соусу включає підготовку плодової сировини, бланшування парою, протирання, змішування компонентів рецептури, термічну обробку. Як плодову основу використовують чорну смородину, яку бланшують парою протягом 3-4 хв., вносять подрібнені петрушку та імбир, цукор. Як термічну обробку використовують пастеризацію за температурою 75…80 °C протягом 10…12 хвилин при перемішуванні, охолоджують та перетирають через сито. Додають попередньо оброблені кедрові горіхи, піддані волого-тепловій обробці, у кількості 7-8 % від маси продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Соус кизиловий (патент на корисну модель № 110794)
    (2016) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Костючик, Олена Олександрівна; Грушковська, Аліна Олександрівна
    Корисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, може бути використана в сфері громадського харчування. Соус кизиловий містить пюре кизилове, яблучне, сіль, цукор при наступному співвідношенні компонентів, мас.%: Пюре кизилове – 45…55 Пюре яблучне – 37,95…48,75 Цукор – 4,65…5,0 Сіль – 0,55…0,6 Прянощі (кардамон, бад’ян, перець чорний горошок, лавровий лист) – 0,85…1,5. Технічний результат корисної моделі полягає в отриманні продукту з використанням пюре кизилу, яблука, що володіє високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин і рекомендований для масового споживання, а також, з метою оздоровчо-профілактичної дії на організм людини. The useful model refers to the food industry, namely the canning industry, can be used in the catering industry. Cucumber sauce contains сornel puree, apple puree, sugar with the following ratio of components,% by weight: Сornel puree - 45 ... 55 Аpple puree – 37,95…48,75 Sugar - 4.65 ... 5.0 Salt - 0,55 ... 0,6 Spices (cardamom, badyan, black pepper, bay leaf) - 0.85 ... 1.5. The technical result of a useful model is to obtain a product using mashed potatoes, apple, which has high flavor properties, the content of biologically active substances, and is recommended for mass consumption, as well as for the purpose of health and preventive action on the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Сирковий виріб з прянощами (патент на корисну модель № 116591)
    (2017) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Федонюк, Марія Анатоліївна; Комлик, Дмитро Сергійович
    Сирковий виріб з прянощами містить кисломолочну основу, сіль та прянощі. Як прянощі використовують майоран та гуньбу. The raw spinach product contains the sour milk base, salt and spices. Like spices using marjoram and guerrillas.
  • Ескіз
    Документ
    Кисломолочна паста з прянощами (Патент на корисну модель № 107197)
    (2016) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Кисломолочна паста з прянощами містить кисломолочну основу, сіль та смакові наповнювачі,як смакові наповнювачі використовується імбир, гвоздика, аніс та чорний перець. Sour paste with spices containing dairy base, salt and flavoring excipients fillers used as flavoring ginger, cloves, anise and black pepper.
  • Ескіз
    Документ
    Кисломолочна паста з прянощами (Патент на корисну модель № 107198)
    (2016) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Кисломолочна паста з прянощами містить кисломолочну основу, сіль та смакові наповнювачі. Як смакові наповнювачі використовується імбир, гвоздика, духмяний перець. Sour paste with spices containing dairy base, salt and flavoring fillers. As fillers used flavoring ginger, cloves, allspice and pepper.