Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб автоматичного регулювання процесу затирання солоду (Патент на корисну модель № 105126)(2016) Кишенько, Василь Дмитрович; Смітюх, Ярослав Володимирович; Гученко, Ярослав ВолодимировичСпосіб автоматичного регулювання процесу затирання солоду передбачає визначення ступеня оцукрення в оцукрювачі, температури в змішувачі води, температури в оцукрювачі, витрати подрібненого солоду, що надходить в змішувач, витрати теплої води, змінювання подачі холодної води в змішувач води, змінювання подачі теплої води в змішувач, змінювання подачі пари в теплообмінник оцукрювача. Додатково вимірюється якість подрібненого солоду і на основі інформації про якість подрібненого солоду і ступеня оцукрення солоду в оцукрювачі, температури води в змішувачі води, температури в оцукрювачі, витрати подрібненого солоду, витрати теплої води здійснюється її фазифікація і нечіткі значення технологічних параметрів піддаються аналізу на основі знань із бази знань і за виявленими характерними ознаками сировини та продукції здійснюється інтелектуальний пошук оптимальних рішень, які після дефазифікації змінюють положення виконавчих механізмів подачі холодної води в змішувач води, подачі теплої поди в змішувач та подачі пари у теплообмінник оцукрювача. Method of automatic regulation of mashing malt involves determining the degree saccharification process, temperature in mixing water temperature in saccharification process, costs crushed malt coming into the mixer, the cost of warm water, changing supply cold water faucet water, changing supply hot water to the faucet, changing the steam in the heat exchanger saccharification process. Additional measured quality crushed malt and based on information on the quality of the crushed malt and degree otsukrennya malt saccharification process, water temperature and mixing water temperature in saccharification process, costs crushed malt consumption of warm water made its phasing and fuzzy process parameters are analyzed on the basis of knowledge a knowledge base and identified by the characteristics of raw materials and products made intelligent search for optimal solutions that defuzzification after changing position actuators cold water supply to the faucet water supply pods warm the mixer and steam in a heat exchanger saccharification process.Документ Система інтелектуального керування процесом солодорощення (Патент на корисну модель № 97218)(2015) Кишенько, Василь Дмитрович; Смітюх, Ярослав Володимирович; Бевз, Олександр ОлеговичСистема інтелектуального керування процесом солодорощення містить об'єкт керування -пересувну грядку, датчик температури, датчик вологості, виконавчі механізми подачі води, привід шнека, електропривід витяжного вентилятора, блок вибору режиму роботи, ходовий двигун. Датчики температури і вологості під'єднані до блока фазифікації, вихід якого з'єднаний з блоком ситуаційного аналізу, до якого під'єднані взаємопов'язані блок вибору режиму роботи і блок лінгвістичних правил, а виходи блока вибору режиму під'єднані до приводу шнека, виконавчого механізму подачі води, ходового двигуна і вентилятора. The system is intelligent process control of growing malt contains the object -peresuvnu patch management, temperature sensor, humidity sensor, actuators water supply, drive screw, electric exhaust fan, block selection mode, running the engine. Temperature and humidity sensors are connected to the phasing unit, whose output is connected to a situational analysis unit, which are interconnected connected unit selection mode and the block of linguistic rules, and outputs block selection mode connected to the drive screw, actuator water supply, navigation and engine fan.Документ Спосіб комплексної переробки вторинних матеріальних ресурсів (Деклараційний патент на винахід № 50455)(2002) Малюжко, Олена Володимирівна; Салюк, Анатолій Іванович; Нікітін, Геннадій ОлексійовичСпосіб комплексної переробки вторинних матеріальних ресурсів, що включає термофільний анаеробний процес, відстоювання, центрифугування, сушіння, який відрізняється тим, що деструкцію гірких речовин сировини проводять мікробіологічним методом. Винахід відноситься до сфери комплексної переробки вторинних матеріальних ресурсів різних галузей харчової промисловості, зокрема пивоварного виробництва. Method for complex processing of secondary material resources, including thermophilic anaerobic process, sedimentation, centrifugation, drying, wherein the destruction that bitter substances raw conducting microbiological methods. The invention relates to the field of complex processing secondary material resources of various food industries, including brewing industry.