Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів
    (2019) Мальцева, Анна Владиславівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    В роботі проведено статистичні дослідження виробничого травматизму на підприємствах лісового господарства України за період 2010-2018 рр. та досліджено динаміку залежності кількості травм від стажу роботи, виду робіт, причин травмування тощо. The study conducted statistical studies of occupational injuries at forestry enterprises of Ukraine for the period 2010-2018 and investigated the dynamics of the number of injuries on length of service, type of work, causes of injuries, etc.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання збитків від виробничого травматизму на харчовому підприємстві з урахуванням фактора ризику
    (2016) Кучерява, Анна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    В роботі запропонована методика оцінювання збитків від виробничого травматизму з урахуванням прямих та непрямих втрат харчового підприємства від нещасних випадків і ймовірнісної природи травматизму. У методиці прийняті до уваги всі, крім страхових відшкодувань потерпілим, втрати, які можуть бути на харчовому підприємстві внаслідок настання нещасного випадку. Враховано, що величина збитків залежить від тяжкості нещасних випадків для потерпілих, від масштабу ушкодження виробничих фондів та інших наслідків для виробничого процесу. In the report suggested assessment procedure of losses caused by occupational injuries considering direct and indirect losses of a food factory from accidents and probabilistic nature of injuries has been designed. The procedure considers all the possible losses of a food factory caused by an accident, except insurance claims to the victims. It is considered that the extent of the losses depends on the severity of accidents for the victims, the extent of damage to assets and other consequences for the production process.
  • Ескіз
    Документ
    Експертні методики кількісної оцінки професійних ризиків
    (2016) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро Вікторович; Нетреба, Владислава Юріївна
    Дослідження спрямовано на аналіз експертних методик кількісної оцінки професійних ризиків та вибір найбільшпридатної для вивчення умов праці напідприємствах харчової промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз статистики виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості при виробництві пива, спирту, безалкогольних та лікеро-горілчаних напоїв
    (2016) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Породько, Петро Вікторович; Алексюк, Ірина Василівна
    Під час проведення досліджень у роботі застосовано метод статистичного аналізу нещасних випадків, які виникли на підприємствах харчової промисловості при виробництві пива, спирту, безалкогольних та лікеро-горілчаних напоїв за період з 2010 по 2014 роки. During the research method used in the statistical analysis of the accidents that have arisen in the food industry for the production of beer, spirits, soft drinks and alcoholic beverages for the period from 2010 to 2014.
  • Ескіз
    Документ
    Вибір оптимального рішення в системі управління охороною праці на харчовому підприємстві
    (2016) Породько, Петро Вікторович; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Управління охороною праці на підприємстві є складовою загальної системи управління підприємством, та спрямоване на мінімізацію показників, за якими оцінюється стан охорони праці. Представлено математичний вираз вибору оптимального рішення з множини можливих. Occupational safety and health management at the company is an integral part of the overall enterprise management system, and is aimed at minimizing the indicators by which to assess the state of occupational safety and health. A mathematical expression of the choice of the optimal solution of many possible.
  • Ескіз
    Документ
    Статистичні аспекти виробничого травматизму в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості
    (2016) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Розглянуто статистичні аспекти виробничого травматизму в енергетичному господарстві харчових підприємств. Розподіл травматизму базуючись на даних аналізу за причин-факторами та за видами подій. Distribution of injuries is based on the analysis of data on the causes, factors and types of events.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз статистики виробничого травматизму в харчовій промисловості на основі методу взаємозв'язку між факторами
    (2016) Породько, Петро Вікторович; Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    За проведеним аналізом літературних джерел встановлено, що методи оцінки щільності зв’язку між факторами поділяються на кореляційні (параметричні) і непараметричні. Знаючи про характер та тісноту зв’язку між різними показниками виробничого травматизму можна планувати необхідні заходи з профілактики виробничого травматизму. According to the analysis based on literature sources it found that the methods for estimating the density of communication between the factors are divided into the correlation (parametric) and nonparametric. Knowing the nature and closeness of the relationship between various indicators of industrial injuries can be to plan the necessary measures for the prevention of occupational injuries.
  • Ескіз
    Документ
    Виробничий травматизм на робочих місцях підприємств харчової промисловості України
    (2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро Вікторович; Крюковська, Тетьяна Олександрівна
    Представлено дослідження умов праці, причин та обставин виробничого травматизму, що дозволило розробити й обґрунтувати ефективні способи запобігання та зниження ризику травми в харчовій промисловості. Presented study of working conditions, the causes and circumstances of occupational injuries that allowed to develop and prove effective ways to prevent and reduce the risk of injury to the food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка впливу вікових особливостей працівників харчових підприємств на ризики виробничого травматизму
    (2014) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    Досліджено зв’язок між основними причинами травматизму і віком потерпілих від виробничого травматизму на харчових підприємствах методом кореляційного аналізу. Аналіз впливу на рівні травматизму вікових особливостей працівників підприємств харчової промисловості дозволив виділити дві вікові групи працівників, які вимагають особливої уваги під час виконання технологічних операцій. The connection between the main causes of injury and the age of the victims of occupational injuries at food businesses by correlation analysis. Analysis at the level of injury age characteristics of the food industry workers allowed to identify two age groups of employees who require special attention during manufacturing operations.
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизація обліку та аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості
    (2013) Водяник, А. О.; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Анотація. Розроблена програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості. Аналіз нещасних випадків здійснюється за допомогою бінарного поєднання (групи) “причина травмування – вид травматичної події”, що багатократно збільшує кількість можливих варіантів (різновидів) причин травмування, прихованих у статистичних даних. Таблиці статистичних даних про види травматичних подій та причини нещасних випадків сформовано таким чином, що кожному нещасному випадку відповідає лише один вид травматичної події та одна головна причина нещасного випадку. Тобто кількість потерпілих за всіма видами травматичних подій дорівнює кількості потерпілих за всіма причинами нещасних випадків. Програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків дозволяє інженерам з охорони праці харчових підприємств, на основі аналізу причинно-наслідкових зв’язків приймати рішення щодо вибору більш цілеспрямованих профілактичних заходів. The program for monitoring and rapid analysis of accidents in the food industry. Analysis of accidents by using binary combination (group) "cause of injury - type of traumatic event" that repeatedly increases the number of possible options (varieties) causes injury, hidden in the statistics. Tables of statistical data on the types of traumatic events and causes of accidents is formed so that each accident meets only one type of traumatic event and one of the main causes of accidents. That is, the number of victims of all types of traumatic events is the number of victims of all causes of accidents. The program for monitoring and rapid analysis of accidents allows engineers for safety food businesses based on the analysis of causality choose more targeted preventive measures.