Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення рецептури та дослідження фізико-хімічних показників вишнево-бурякового пюре(2018) Ущаповський, Артем Олегович; Івчук, Надія ПавлівнаВ даний час існує стійка тенденція розширення групи оздоровчих та функціональних продуктів харчування підвищеної харчової та біологічної цінності. Необхідним є пошук нових недорогих джерел сировини, способів їх перероблення, зниження втрат біологічно активних речовин. Особливий інтерес викликає використання плодово-ягідної та овочевої сировини, біохімічний склад якої надає змогу для формування та зміни смаку, аромату, кольору харчової основи при виробництві продукції оздоровчого призначення.At present, there is a steady tendency to expand the group of health and functional foods of high nutritional and biological value. Search is required new inexpensive sources of raw materials, ways of their processing, reduction of losses biologically active substances. Of particular interest is the use of fruit and berry and vegetable raw materials, the biochemical composition of which makes it possible to form and change the taste, aroma, the color of the food basis in the production of products for health purposes.Документ Використання композиції буряка столового та плодів вишні для виробництва солодких страв геродієтичного призначення(2017) Ущаповський, Артем Олегович; Івчук, Надія ПавлівнаДля забезпечення солодких страв дефіцитними складовими, доцільно використовувати рослинну сировину з високим вмістом природних біологічно активних речо- вин (БАР). Джерелом природних БАР у складі таких виробів може виступати компози- ція пюре із коренеплоду буряка столового та пюре з плодів вишні. Включення до рецептури плодово-овочевого пюре сприяє збалансованості хімічного складу желейних солодких страв, зниженню вмісту легкозасвоюваних вуглеводів, дозволяє підвищити вміст вітамінів, мінеральних речовин та антиоксидантів у готовому продукті. To provide sweet dishes with scarce ingredients, it is advisable to use vegetable raw materials with a high content of natural biologically active substances (BAS). The source of natural BAS in the composition of such products can be a composition of mashed potatoes from the root of beetroot and cherry puree. The inclusion of fruit and vegetable puree in the formula helps to balance the chemical composition of jelly sweet dishes, reduce the content of easily digestible carbohydrates, allows to increase the content of vitamins, minerals and antioxidants in the finished product.