Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Квас оздоровчого призначення, збагачений природними антиоксидантами
    (2021) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Золотухін, Андрій Андрійович; Кірієнко, Сергій Миколайович
    Експериментально підібрано оптимальне співвідношення рецептурних компонентів хлібного квасу оздоровчого призначення. Досліджено основні фізико-хімічні показники напою. Відмічено, що додавання дигідрокверцетину та згущеного водного екстракту стевії до рецептури хлібного квасу підвищує антиоксидантні властивості напою. The optimal ratio of prescription components of bread kvass for health purposes has been experimentally selected. The main physicochemical parameters of the drink have been studied. It is noted that the addition of dihydroquercetin and thickened aqueous extract of stevia to the recipe of bread kvass increases the antioxidant properties of the drink.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання фітоекстрактів у виробництві квасу
    (2021) Одинець, Антон Володимирович; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Досліджено органолептичні та фізико-хімічні властивості водних рослинних екстрактів м’яти перцевої, меліси лікарської, коренів солодки голої. Вміст екстрактивних речовин у екстрактах складав 3,6-3,9 %; вміст фенольних сполук – 254-386 мг%. Розроблено та досліджено у лабораторних умовах ряд рецептур квасу з використанням водних екстрактів рослинної сировини. The organoleptic and physicochemical properties of aqueous plant extracts of Mentha piperita, Melissa officinalis L, Glycyrrhiza glabra L. have been studied. The content of extractives in the extracts was 3.6-3.9%; the content of phenolic compounds is 254-386 mg%. A number of kvass recipes using aqueous extracts of plant raw materials have been developed and studied in laboratory conditions.