Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показника активності води паст кисломолочних
    (2020) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Белемець, Тетяна Олександрівна; Миколів, Іван Михайлович
    Дослідження здійснювали для паст кисломолочних протягом 15 діб, з інтервалом у 2 доби на аналізаторі активності води «HygroLab 2» (Яоґгопіс, Швейцарія) за температури 20 °С в діапазоні вимірювання 0...1 Алу (0...100 % гіі) на базі Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ. Виявлено, що показник активності води в розроблених кисломолочних пастах з прянощами на основі сметани з масовою часткою жиру 20 % становив 0,97. Протягом 15-ти діб досліджень зберігання показник активності води істотних змін не зазнавав, що підтверджує стабільність властивостей високомолекулярних сполук (крохмаль, білки, розчина клітковина) під час зберігання. За результатами дослідження встановлено, що органолептичні властивості зразків паст змін не зазнавали.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зміни якості масляних паст за показником кислотності
    (2020) Яценко, Ольга Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Миколів, Іван Михайлович
    Результати досліджень нових видів масляних паст та контрольного зразку під час зберігання за мінусової температури показали спільні тенденції. Спочатку накопичення як первинних, так і вторинних продуктів окиснення відбувається більш повільно, після чого спостерігається стрибкоподібне зростання за рахунок накопичення органічних кислот, що у свою чергу спричиняють інтенсифікацію окиснювальних процесів.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показника активності води масляних паст, стабілізованих білково-полісахаридним комплексом
    (2019) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Яценко, Ольга Володимирівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Миколів, Іван Михайлович
    На підставі аналізу результатов експериментальних досліджень обгрунтовано розробку білково-полісахаридного комплексу для масляних паст. За основу обрано сум концентрати молочного та сироваткових білків, що виявляють вологозв'язуючі та структуроутворюючі властивості. Крім того, білковий комплекс слугуватиме збагачуючим компонентом, який дозволить пщвищити збалансовашсть складу масляної пасти та сприятиме зменшенню дефіциту білка у раціоні харчування сучасної людини. Based on the analysis of the results of experimental studies The development of a protein-polysaccharide complex for oil paste has been substantiated. The basis for the selection of concentrates of milk and whey proteins, revealing the wetting and structure-forming properties. In addition, the protein complex will serve as a enriching component that will enhance the balance of the oil paste and contribute to reducing protein deficiency in the diet modern man.