Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Переваги використання сироватки молочної та її компонентів у виробництві продуктів для харчування дітей
    (2022) Басс, Оксана Олександрівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Сироватка молочна має численні харчові переваги та застосування в технологіях молочних, молоковмісних та інших харчових продуктів, в тому числі призначених для харчування дітей. Однак, потенційні переваги цього продукту для здоров'я очевидні та здебільшого вивчені для дорослих споживачів. Таким чином, необхідні детальні дослідження, у тому числі і клінічні, що підтверджують позитивний вплив властивостей сироваткових білків для здоров’я дітей.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання вторинної молочної сировини при виробництві десертів
    (2021) Швайко, Роман Васильович; Кириченко, Оксана Василівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Безвідходні технології з максимальним використанням корисних компонентів, що входять до складу вторинної молочної сировини є актуальним для харчової промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження методів модифікації молочної сироватки з метою екологізації виробництва
    (2020) Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    На сьогоднішній день теми раціонального використання природносировинних ресурсів і охорони навколишнього середовища особливо актуальні та потребують швидкого вирішення. Аналіз вітчизняних і закордонних літературних джерел показує, що проблема доцільного використання молочної сироватки повністю не вирішена в жодній з країн світу і фундаментально пов’язана з проблемою охорони навколишнього середовища.
  • Ескіз
    Документ
    Ферментація сироватки молочної як один з методів переробки вторинної молочної сировини
    (2020) Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Проблема утилізації та комплексної переробки вторинної молочної сировини є актуальною для багатьох українських молокопереробних підприємств. Недостатня кількість сировини для забезпечення потреб населення в повноцінних харчових продуктах, дефіцит тваринного білку, висока собівартість молока та його переробки на молочні продукти, недостатня концентрація процесів виробництва, стрімке скорочення поголів’я корів, нестабільна економічна ситуація у галузі, – все це змушує шукати нові технології екологічно чистого виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Реалізації ресурсозберігаючих технологій харчових продуктів на основі молочної сироватки
    (2020) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Отримані результати комплексного використання способів переробки молочної сироватки нададуть змогу направлено регулювати склад і властивості отриманих продуктів, які матимуть необхідні функціонально-технологічні характеристики. А також забезпечать одночасно найповніше використання всіх цінних складових сировини та матимуть вагоме практичне, наукове значення.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання молочної сироватки в технології молочних десертів
    (2020) Богданова, Валерія Юріївна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Отже, незважаючи на наявність наукової інформації та досліджень про склад, харчову цінність та технології переробки молочної сироватки, перспективним є пошук шляхів удосконалення технології молочних десертів на основі сироватки з метою покращення органолептичних та функціональних властивостей готових продуктів.